Soha nem vagy túl idős ahhoz, hogy álmaid legyenek

Szerző: C.S. Lazzar
2018. március 27.

“Nem csak a húszéveseké a világ” — mondja a régi nóta. Valahogy mégis mintha így lenne… akkor még él az ember, aztán meg belekeseredik és már minden mindegy. Normális?

Ha ez a normális, én nem szeretnék normális lenni. (Egyesek szerint amúgy sem vagyok az… 🙂 ) Azt is mondják, hogy csak addig lehetnek álmaid, amíg fiatal vagy. Ki szabja ezt meg? Ha ötven fölötti vagy és mersz egyet álmodni, jön az Álombizottság és lecsuknak? Ezt a korlátot mindenki magának szabja meg. A félelmeink a széken ülve születnek meg, majd a kanapén heverészve hízlaljuk őket jó kövérre, akkorára, hogy semmiképp nem merünk majd szembenézni velük.

Álmaid valóra váltása egyvalakin múlik: rajtad.

Én úgy gondolom, hogy ennek fordítva kellene lennie, hiszen egy bizonyos kor fölött szabadabb az ember, több lehetősége van álmai valóra váltására. Fiatalkorban sok kötelezettség van, amelyek korlátozzák a lehetőségeket: iskola, munkahely, aztán bejön mellé a család, a gyerekek. Ilyenkor van az ember úgy, hogy majd ha idősebb leszek, valóra váltom az álmaim: körbeutazom a világot egy motorbiciklin, miközben könyvet írok róla és megtanulok franciául… a lista végtelen. Valahogy aztán ezt elfelejti, beleun, elmegy tőle a kedve. Amíg fiatal úgy gondolja: most vagyok erőm teljében, most kell dolgozzak! Ez eddig rendben is van, akkor van gond, ha az ember álmai valóra váltása érdekében semmit nem tesz. Csak várja tátott szájjal a sült galambot. Rossz hírem van: senki nem fogja helyetted valóra váltani álmaidat.

Aki mer álmodni, az boldog. Aki boldog, mer álmodni.

Valahol el kell kezdeni a folyamatot. 🙂 Mindegy hány éves vagy: merj álmodni! Az álmok úgy hatnak az emberre, mint egy energiabomba. Ha vannak álmaid, van miért élned. Boldogsággal fog eltölteni minden olyan pillanat, amikor az álmod valóra váltásán dolgozol és egy lépéssel közelebb kerülsz hozzá. S amikor sikerül elérned… mondanom sem kell, leírhatatlan érzés! Az eufória szétárad benned és azt érzed bármire képes vagy. Miért tagadnád meg magadtól ezt?

Az álmok valóra váltása nem a pénzen múlik.

Arra vigyázz, hogy ne ess bele a gyakran előforduló tévedésbe: az álom nem egyenlő egy tárgy birtoklásával. Az, hogy szeretnél egy új telefont, nem álom, az egy vágy. Az új telefon megszerzése is boldogságérzettel tölt el, de az érzés hamar elmúlik. Ezzel ellentétben az álom beteljesülése egy olyan semmihez sem fogható érzés, amitől feltöltődsz, ami sokáig tart és talán soha nem felejted el. Ez általában élmény formájában nyilvánul meg. Egy kiadós szánkózás is nyújthat olyan élményt, amit még a legkorszerűbb okostelefon birtoklása sem tud felülmúlni. Ilyen álmokat szőjj és meglátod, a valóra váltása már nem a pénzen fog múlni! Miért? Mert ha nap mint nap szem előtt tartod és teszel valamit érte, megtalálod a módját annak is, hogy legyen rá pénzed. Lásd Nadir Dendoune történetét, akinek se pénze, se tapasztalata nem volt hegymászásban, mégis felmászott a világ legmagasabb csúcsára. Film is készült a történetére alapozva (L’ascension). Ez is bizonyítja, hogy bármi lehetséges, ha egyszer megálmodod.

Az élet rövid, most van itt az ideje, hogy álmodj!

Az élet túl rövid és aki halogat, az fölött úgy elszáll, akár egy pillanat. Ha visszanézel az életedre, nem leszel csalódott, az élményeknek köszönhetően nyugodt lélekkel fogod mondani: ÉLTEM! Ma van itt az ideje annak, hogy álmodj és ma van itt az ideje annak, hogy valóra váltsd. Ha azt mondod holnap, mindig ezt fogod mondani. Nem! Ma!

Ha nyomsz egy Kedvelést, írok holnap is! 🙂

További bejegyzések

Szólj hozzá!

hozzászólás

2018-03-27T08:11:37+00:002018. március 27.|