Főoldal Boldogság Mit jelent számodra a párkapcsolat?

Mit jelent számodra a párkapcsolat?

C.S. Lazzar
Ölelés

Barátság? Szerelem? Szex? Türelem? Megbocsátás? Kommunikáció? Szeretet? Tisztelet?

Természetesen nagyon jó (lenne), ha megkapnád mindezeket. De tudjuk, hogy legtöbbször nem ilyenek a párkapcsolatok. Nem lehet mindig minden rózsaszínű.

Néha olyan, mintha tojáshéjon sétálnál. Soha nem boldog, bármit teszel. Semmi sem jó neki. Mintha minden energiádat leszívná. Már nem beszélgettek, csak szavakat vágtok egymáshoz. Stressz. Szorongás. Depresszió.

Bizalmatlanságot és bizonytalanságot érzel. Ő hűtlen, te meg féltékeny vagy. Szemrehányásokat tesztek. Kezdődik a vádaskodás. Előjönnek a régi sérelmek, amelyeket a szőnyeg alá sepertetek. Dráma. Kritizálás. Zsarolás. Konfliktusok. Manipuláció. Megvetés. Hazugság. Vita. Veszekedés. Erőszak. Verekedés. Fájdalom. Rengeteg fájdalom. Lelki és néha (túl gyakran) fizikai.

Kilépnél, de félsz. Félsz, mert úgy érzed, már túl késő. Nem akarsz mindent elölről kezdeni. Félsz, hogy mit fognak mások mondani. Félsz, hogy a szüleid beledörgölik az orrod, hisz’ ők már az elején megmondták, hogy nem lesz jó vége. Félsz, hogy egyedül maradsz. Vagy a legrosszabb: félsz tőle. Mert volt már rá példa, hogy eljárt a keze. Megbocsátottál neki, de a félelem megmaradt.

Jogosak a félelmeid. De ez a te életed. Egyedül a tiéd. És jogod van boldognak lenni! Alapvető emberi jogod, hogy szeretve légy.

A párkapcsolat lényege az, hogy önmagad legjobb változata lehess. Két ember, akik jobbá teszik egymást. Támogatják egymást. Építik egymást. Hisznek egymásban. Együtt többek, mint külön-külön. Te milyen párkapcsolatban élsz?

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar