Főoldal Életmód Az élet értelme, hogy megtaláld az életed értelmét

Az élet értelme, hogy megtaláld az életed értelmét

C.S. Lazzar
Az élet értelme, hogy megtaláld az életed értelmét

Az élet nem mindig könnyű. Mindenki ütközik (időnként) nehézségekbe. És mindenkinek a saját problémái a legnagyobbak. Ha szeretnél ezeken túllépni, olvass tovább.

Amellett, hogy azt gondolom, ez egy igencsak összetett kérdés, és mindenkinek magának kell megtalálni a számára kielégítő választ, mély meggyőződésem, hogy minden ember életének szerves része kell legyen a szolgálat. Mit értek szolgálat alatt? Azt, hogy adj vissza az emberiségnek.

De miért és mit kellene visszaadnod? Miért tartoznál te bármivel is az emberiségnek? –  kérdezheted. Jogos. Miért is adnál, ha semmit sem kapsz, igaz?

Az igazság az, hogy fel sem fogható, mi mindennel tartozunk embertársainknak és őseinknek. Azt gondolom, hogy a valaha lehető legjobb időben élünk. Most van a legkevesebb háború, most van a legtöbb szabadsága és lehetősége az egyénnek, hogy emberként éljen. Gondolj bele: oda utazhatsz, ahová csak szeretnél, viszonylag rövid idő alatt. Ha tetszik, ott is lakhatsz, ameddig csak szeretnél. Bármit, amit elképzelsz, megkaphatsz, amíg betartod a törvényeket. Hihetetlen luxuskörülmények között élhetsz és te mindezt teljesen hétköznapinak éled meg. Autóval mész haza, lifttel mész fel a lakásba, ahol csapból folyó tiszta vízzel főzöl, a mellékhelyiség bent van a lakásban, gázzal fűtesz, minden eszközöd villanyárammal működik, ha nem a tévé, akkor a mobilod szórakoztat, amin drót nélküli szupergyors internet van és még sorolhatnám. Kinek, minek köszönhető ez? Sors? Szerencse? A mindenható? Nem. Az embereknek. Ha mást nem is teszel, a legkevesebb az, hogy hálás vagy mindezekért.

Ha meg hálás vagy, miért ne tennél te is valamit másokért? Ha nincs időd, kedved, lehetőséged, hogy aktívan tégy valamit, válassz egy karitatív, oktatási, innovációs vagy más szervezetet és támogasd őket. És nem kell ez horribilis összeg legyen, hiszen sok kicsi sokra megy. Rengetegen vagyunk. Ha mindenki ezt teszi, a világ jobb lesz. Ha jó példával ezt tanítjuk a gyermekeinknek, ők is hasonlóképpen ezt teszik, a világ meg egy jobb hely lesz mindannyiunk számára.

Annyi mindent kaptál azzal, hogy itt vagy és élsz, ne legyen hiába! Bármi is az, ami értelmet ad az életednek, feltétlenül legyen a része az is, hogy visszaadsz valamit az emberiségnek. Nem tudod, miről maradsz le, amíg ki nem próbálod. Meglátod, utána sokkal jobban fogod értékelni mindazt, amid van. Olyan ez, mint az illegálisan letöltött film, szemben a megvásárolt DVD-vel. Egyszerűen jobban esik megnézni DVD-ről, mert mélyen a lelkiismeretedben megnyugvás van.

Te mit adsz az emberiségnek?

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar