Főoldal Boldogság Egy életed van. Mit kezdesz vele?

Egy életed van. Mit kezdesz vele?

C.S. Lazzar
Egy életed van. Mit kezdesz vele?

Fel sem fogjuk, mennyire szerencsés időben születtünk! A világ tele van jobbnál jobb lehetőségekkel, és mi mégis megtaláljuk benne azt, amire panaszkodhatunk, amiért nyafoghatunk. Egy biztos: akinek kinyílik a szeme, boldog, sikeres, élményekkel teli életet élhet.

Hallgasd meg (4:33 perc)
Olvasd el (4 perc)

Mi, akik elég szerencsések vagyunk, hiszen olyan világban élhetünk, ahol nem szűkölködünk, és van fedél a fejünk felett, és van mit ennünk, gyakran azon kapjuk magunkat, hogy nem a megfelelő dolgokat tartjuk számon. Azt számoljuk, hogy hányszor utasítottak vissza minket. Azt számoljuk, hogy hányszor nem váltak be a dolgok. Számon tartjuk, hogy hányszor törték össze a szívünket, játszottak ki minket vagy hagytak cserben. Természetesen számon tarthatjuk mindezt, de minek? Minek számolni? Attól jobb lesz nekünk?” – Seth Godin

Mindig lesz okunk rá, hogy valami miatt elégedetlenek legyünk. Mindig. Azonban úgy is nézhetjük a dolgokat, hogy mindig lehetne rosszabb. Ha meg lehetne rosszabb, akkor valójában most jobb. Jobb annál, mint amilyen rossz lehetne. Tehát nem is olyan rossz…

Tudom, zavaros, ezért elmondom még egyszer: bármennyire is rossz az a helyzet, amiben vagy, egyetértesz-e, hogy lehetne annál rosszabb? Igen. Mindig lehetne rosszabb. 

De ha mégsem, ha már tényleg lent vagy a legalján, és egyszerűen nincs tovább, „ennél rosszabb nem is lehetne!” – mondod, akkor én azt válaszolom: „ennél jobb nem is lehetne!” Mert onnan, kedves barátom, már csak egy lehetőséged maradt: hogy jobb lesz. Bármit döntesz, bármit csinálsz, jobb lesz, mint az, hogy lent csücsülsz a legalján. Hacsak nem döntesz úgy, hogy ott maradsz. De ki maradna ott? Te biztosan nem, nem igaz?! 

Összefoglalva: akármilyen rossz dolog történne is veled, akármennyire negatív, lesújtó, frusztráló, ha te nem arra figyelsz, hogy mennyire rossz és még hová lehet innen zuhanni, hanem arra, hogy hová tudsz onnan fejlődni, akkor nyert ügyed van. Ha beleesnél holnap egy nagy gödörbe, mit keresnél? Hogy lehet lejutni az aljára? Hátha van ott víz és meg lehetne benne fulladni? Vagy azon igyekeznél, hogy lehet kimászni belőle? Az életben mindig minden nem sülhet el jól. Nem tudsz felkészülni minden visszaesésre, de ha erős a jellemed, ha tudod, hogy bármi történjék is, te erősebb vagy mindennél, ha nem felejted el, hogy mindig lehetne rosszabb, ugyanakkor lehetne jobb is, nem érhet igazi bántódás, még ha pofára is esel, felállsz és mész tovább az utadon. 

Tudod, mi segíthet ebben neked igazán? Ha vannak céljaid. Ha tudod, mit szeretnél. Ha van legalább egy célod, ami le van írva, van hozzá egy akcióterved, és tudod, hogy nagyjából mikorra szeretnéd elérni. Akkor tud az ember elsöpörni az útjából mindenféle akadályt, akkor van az, hogy nem számít, hányszor botlik meg, hányszor csúszik vissza a lejtőn, előbb-utóbb megkeresi a módját, hogy feljusson a csúcsra. 

Ha csak álmaid vannak, vagy még azok sincsenek, az életed nem több, mint lézengés. Bocsánat, hogy ezt mondom, de én komolyan hiszek benne, hogy minden ember életének van értelme. Hogy nem hiába született meg, nem feleslegesen kapta ezt a hihetetlen ajándékot. Ráadásul pont most, az emberiség történelmének legjobb, legszebb, legtöbb lehetőséget kínáló időszakában! Meggyőződésem, hogy bármi is a te szereped ebben az életben, valahol ott van benne az, hogy szolgálj. Szolgáld az emberiséget, adj és kapj. Ez az egy dolog az, ami igazán mély értelmet tud adni az ember életének. Ha úgy él, hogy nem mindig csak kap, ne mindig mindenből csak ő nyerjen, hanem ad. Ad az emberiségnek, ad az élőlényeknek, ad az életnek. 

Adj te is értelmet az életednek, hogy adsz!

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar