Főoldal Boldogság Ne stresszeljük saját magunkat feleslegesen

Ne stresszeljük saját magunkat feleslegesen

C.S. Lazzar

Seneca: „Az, aki hamarabb szenved, mint szükséges, többet szenved, mint ami szükséges lenne.” Hányszor csináltad már te is azt, hogy fejben jól leszidtad magad, elképzelted, hogyan fog reagálni a főnököd / élettársad / szülőd?

Több forgatókönyvet is írtál, amelyekben mindegyre csak szenvedtél és szenvedtél. Nem is az a lényeg, hogy a végén beigazolódott-e bármelyik is ezekből, hanem az, hogy te valójában többszörösen megbüntetted magad ugyanazért a dologért.

És ez azért nagyon rossz, mert az agyunk nem tud különbséget tenni az elképzelt dolgok és a valóság között. Ugyanúgy éli meg mindkettőt. Ezek a gondolatok szó szerint túszul ejtenek bennünket, és teljesen felesleges stressznek tesszük ki magunkat.

Nyilván nem lehet nem gondolni rá, de meg lehet közelíteni gyakorlatiasabban: mi a legrosszabb dolog, ami történhet? És akkor? Annak mi lehet a következménye? Menjünk végig ezen az egy gondolatmeneten, míg eljutunk oda: a végén még mindig itt leszünk. Lélegezni, élni fogunk. És elmúlik. Bármi is lesz: elmúlik. Ne stresszeljük saját magunkat feleslegesen.

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.