Főoldal Élet Hogyan kell ezt? A mindentudó megadja a választ

Hogyan kell ezt? A mindentudó megadja a választ

C.S. Lazzar
Hogyan kell ezt? A mindentudó megadja a választ

Mindig nagyot nézek, amikor valaki nem tudja, hogyan kell egy számomra egyszerűnek tűnő dolgot megoldani. Mindenre, amit nem tudsz, van egyetlen válasz. Úgy hívják: google.com.

Hallgasd meg (1:11 perc)
Olvasd el (1 perc)

Nem vagyunk egyformák, elfogadom. Nem tudhat mindenki mindent – ezt is elfogadom. Nem érthet mindenki egyformán jól mindenhez – oké, ez is így van. De a Google kereső használatához nem kell egyetemi diploma. 

Az igazi probléma az, hogy nem tudunk kérdezni. Tudjuk, mit nem tudunk, de nem tudunk rákeresni a Google-n, mert nem tudjuk megfogalmazni kérdésként. Hosszú évek alatt (az iskolában) azt táplálják belénk, hogy amit megtanultál, azt tudod és annyival vagy. Nem tanítják meg azt, hogy hol és hogyan keressük meg a választ a kérdéseinkre. Nem tanítják meg azt, hogyan különböztessük meg a helyes választ a helytelentől. Nem tanítanak meg jó kérdéseket feltenni.

Már most abban a korban élünk, amikor rengeteg tudás teljesen felesleges. Lassan szinte semmire sem használható a lexikális tudás – az úgynevezett általános műveltség idejét múlta. Mert minden, amit esetleg nem tudsz kapásból, fejből, egyetlen másodperc alatt lekérdezhető az internetről. A hangvezérlésű eszközök rohamosan fejlődnek és a közeljövőben szerves részét fogják képezni a mindennapjainknak. Miben fog akkor különbözni az az ember, aki fejből sorolja fel a világ országait attól, aki hangutasítás után az okosszemüvegéről olvassa le?

Tanuljunk meg kérdezni!

Tanuljuk meg használni a Google-t!

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.