Főoldal Boldogság A jó ember mindig jó ember

A jó ember mindig jó ember

C.S. Lazzar
A jó ember mindig jó ember

Jó embernek tartom magam, mégis, amikor valaki gonosz velem, az első reakcióm az, hogy én is gonosz legyek vele.

Hallgasd meg (1:30 perc)
Olvasd el (2 perc)

Az igazság az, hogy a múltamat okoltam emiatt. Ezt láttam mástól, ezt tanultam meg, ezt alkalmaztam. De nem teszem. Már nem. És nem okolok mást miatta. Ha gonosz voltam, én döntöttem úgy, hogy az leszek. Ha beszóltam vagy beintettem valakinek, én tettem, senki sem kényszerített rá.

Tudatosan kell jónak lennünk. Ha jó embernek tartjuk magunkat, mindig azok vagyunk, akkor is, ha más gonosz, goromba vagy sértő velünk. Miért engednénk, hogy más ember hatással legyen arra, hogy mi milyenek vagyunk? A goromba emberrel, ha goromba vagyok, nem fog ő attól „észhez térni”. És én sem fogom attól jobban érezni magam. Ha viszont kedves vagyok vele, a gorombasága ellenére, talán példát vesz rólam. Vagy ha ő nem is, lehet, hogy valaki más. Mindenképp ez utóbbi a jobb változat, én inkább ezt választom. 

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.