Főoldal Boldogság Miért vagy boldogtalan?

Miért vagy boldogtalan?

C.S. Lazzar
Miért vagy boldogtalan?

Minden ember boldog szeretne lenni (legalábbis azt mondják). Mégis rengeteg ember boldogtalan (legalábbis ez látszik).

Hallgasd meg (2:09 perc)
Olvasd el (2 perc)

Színlelt boldog embert milliónyit lehet látni. Főleg a közösségi médián. A valóságban azonban mit látunk? Ideges sofőröket. Türelmetlen szülőket. Veszekedő párokat. Kétszínű munkatársakat. Panaszkodó barátokat. 

Pedig a boldogság receptje nem titok. A legtöbb ember pontosan ismeri. Mint ahogy azt is tudjuk, hogy a gyorskaja egészségtelen. Mégis megesszük. 

Tudjuk hogyan lehetnénk boldogok, de mintha nem akarnánk azok lenni, mindent másképp csinálunk.

Miért? Hát mert emberek vagyunk. És minden más fontosabb. Elfelejtünk boldogok lenni. 

A legtöbben kergetünk valamit. Egy előrelépést a karrierben. Gyűjtünk egy új autóra. Nagyobb házba szeretnénk költözni. Akarunk még egy gyereket. Több követőre vágyunk a Facebookon. Vállalkozni akarunk. Szeretnénk egy egy exotikus nyaralásra elutazni. 

Ez normális. Az viszont egyáltalán nem az, hogy mindezekért feláldozzuk a boldogságunkat. Mert miközben kergetünk valamit, amivel nem rendelkezünk, észre sem vesszük azt, amink van. Nem vagyunk hálásak az egészségünkért, a társunkért, a szüleinkért. Elhanyagoljuk azt, ami igazán fontos lenne. Természetesnek veszünk olyasmit, ami egyáltalán nem az. 

Valójában a legtöbb ember már eleve rendelkezik azzal, ami szükséges a boldogságához. Csak ki kellene nyitni a szemünket. Meg kellene állni egy-egy kis időre nap mint nap, és hálásnak lenni mindazokért a hétköznapi, ám fantasztikus dolgokért, ami az életünk része. És máris boldogok lennénk. 

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar