Főoldal Boldogság A kommunikáció a kulcs

A kommunikáció a kulcs

C.S. Lazzar
A kommunikáció a kulcs

Számtalan probléma azért marad probléma, mert az emberek nem kommunikálnak róluk.

Hallgasd meg (2:07 perc)
Olvasd el (2 perc)

Sokáig hagytam figyelmen kívül az életemben lévő problémákat. Természetesen idővel ezek feledésbe merültek, így az volt az érzésem, hogy elmúltak a gondok. De mekkorát tévedtem! Két ember között a meg nem oldott problémák nem tűnnek el, épp ellenkezőleg: felgyűlnek. Ismerős az, amikor vitatkozol a pároddal és egy olyan dolgot vág a fejedhez, ami évekkel azelőtt történt? 

A kommunikáció hidakat, míg annak hiánya falakat épít.”

A problémákat nem szabad a szőnyeg alá seperni. Sokszor nagyon nehéz beszélni róluk, de főleg most, amikor sokkal többet vagyunk összezárva, a jegelés nem megoldás. Amikor össze vagyunk zárva, a kis problémák nagyon hamar fel tudnak gyűlni és a lufi nagyot durran. Ne engedjük, hogy idáig fajuljanak a gondok. Folytassunk párbeszédet a problémákról – és nem véletlenül mondtam, hogy párbeszéd. Mert nem csak az a lényeg, hogy kimondjuk, ami nekünk szúrja az oldalunkat, ugyanolyan fontos, hogy meghallgassuk a társunkat. 

A kommunikáció a kulcs, viszont ezt a kulcsot jól kell használjuk. A problémák, nézeteltérések, viták esetén a cél az, hogy megértsük a másikat. Ehhez meg jusson eszünkbe: két fülünk van és egy szánk, azaz kétszer annyit hallgassunk, mint amennyit beszélünk. Próbáljuk megérteni a másik fél nézőpontját. Utána sokkal könnyebb dolgunk lesz megértetni vele a miénket. 

Nem az a lényeg, hogy én nyerjek, hogy nekem legyen igazam, hanem, hogy mindketten megértsük a másik fél nézőpontját. Így mindketten nyerünk!

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.