Főoldal Boldogság Nem csak az a lényeg, hogy megérkezz, hanem hogy élvezd az odavezető utat is

Nem csak az a lényeg, hogy megérkezz, hanem hogy élvezd az odavezető utat is

C.S. Lazzar
Nem csak az a lényeg, hogy megérkezz, hanem hogy élvezd az odavezető utat is

Szeretek nagy célokat kitűzni magam elé, az utóbbi időben azonban egyre többször előfordul, hogy félúton feladom. Emiatt gyakran furdalt a lelkiismeret: miért nem vagyok képes véghezvinni, amit elképzeltem. Most azonban megértettem: valahányszor feladtam, nyomós okom volt rá, és utólag belátom, mindig helyesen döntöttem.

Hallgasd meg (1:16 perc)
Olvasd el (1 perc)

A nagy célok nagyon fontosak az életben, azok adnak igazi értelmet a mindennapjainknak – ezzel teljes mértékben egyetértek. De mi van akkor, ha a cél felé vezető úton kényelmetlenül érezzük magunkat? Ha nem tölt el elégtétellel, nem tesz boldoggá mindaz, amit a cél érdekében nap mint nap tennünk kell? Többször kerültem ebbe a helyzetbe, és én egyszerűen annyit tettem, hogy megálltam. Azt mondtam: nem kell nekem az a cél, ha nem lehetek boldog, amíg elérem.

Igen, fontos, hogy elérjük a céljainkat, de nem mindegy, hogyan. Az út legalább olyan fontos, mint az úticél, azaz a cél célja az, hogy téged boldoggá tegyen.

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.