Főoldal Boldogság A testünk sokat kibír – de mennyi a túl sok?

A testünk sokat kibír – de mennyi a túl sok?

C.S. Lazzar
A testünk sokat kibír - de mennyi a túl sok?

A testünk sokat kibír, és legtöbben eszerint is élünk, és sajnos nagyon sok rossz döntést hozunk, amivel végül saját magunknak okozunk szenvedést.

Biztos ismered az érzést, amikor hét ágra süt a nap és felteszed a napszemüveget – egy megváltás. Kivéve ha a szemüveg koszos, foltos vagy tele van karcokkal. Akkor már annyira nem élvezetes. Sebaj, veszünk egy új napszemcsit! De mi lenne, ha életedben csak egyetlen napszemüveget kaphatnál és azt kellene használd életed végéig? Mennyire vigyáznál rá? Mindentől megóvnád, mindig tokban tartanád, törölgetnéd rendszeresen, nem igaz? Hiszen a foltokat meg lehet törölgetni, de a karcolások örökre ott maradnak, s minden ilyen karc ront egyet a látás minőségén. Ha nem vigyázol, végül már csak homályos foltokat fogsz látni a sok karcolás között. 

A testünk is olyan, mint egy napszemüveg, ez az a lencse, amin keresztül látjuk, érezzük a saját életünket. Minden olyan döntéssel, amiről pontosan tudjuk, hogy nem tesz jót nekünk, ejtünk egy-egy karcot magunkon. Amikor megesszük a gyorskaját, amikor elszívjuk a cigit, amikor alkoholt fogyasztunk, amikor nehéz dolgokat emelünk fel derékból, amikor órákig dolgozunk egy széken mozdulatlanul, mind-mind olyan dolgok, amelyekkel egy-egy sérülést okozunk a testünknek. A lista valójában még nagyon hosszú és mindenki nagyon jól ismeri ezeket. 

A testünk által tapasztalhatjuk meg az életet. Az életet, ami egyébként nagyon szép, de nem fogjuk annak látni, ha csupa karc a szemüvegünk, amin keresztül nézzük. 

A testünk sokat kibír – látszólag -, de jusson eszünkbe: idővel megérezzük rossz döntéseink következményét.

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar