Főoldal Siker A problémákat nem lehet elkerülni, de fel lehet rájuk készülni

A problémákat nem lehet elkerülni, de fel lehet rájuk készülni

C.S. Lazzar
A problémákat nem lehet elkerülni, de fel lehet rájuk készülni

Sok energiát fektettem abba, hogy feltérképezzem a lehetséges problémákat és igyekezzek elkerülni őket. Nem jártam túl sok sikerrel. Rájöttem, hogy van más, jobb megoldás.

Nap mint nap számtalan problémával nézünk szembe, feltételezem, hogy ezzel más is így van. Rá kellett ébrednem, hogy bár ezeknek egy része elkerülhető, ha az ember elég alaposan tervez, nem ez az egyetlen út. Igen, valóban szükség van erre, mert jobb kikerülni egy mocsarat, mint süllyedni benne és segítségért kiabálni. De mi lenne, ha úgy át tudnánk menni a mocsáron, hogy pontosan tudjuk, hova szabad és hova nem szabad lépni? Sokkal hamarabb elérnénk az úticélunkhoz, nem igaz?

A megoldás tehát az: tervezzünk, de közben képezzük magunkat folyamatosan. Minél több dolgot megtanulunk az életünk során, annál több problémát tudunk elkerülni és megoldani.

Van a régi mondás, miszerint, ha csak egy kalapácsod van, hajlamos vagy minden problémát szögnek látni. Tehát nagyon fontos, hogy bővítsük az eszköztárunkat, így már a különböző problémákhoz is más-más szemszögből tudunk közelíteni. 

Olyan ez, mint amikor a bűvész mutat egy trükköt, és azt látjuk, hú, ez varázslat! Ezt meg hogy csinálta?! Aztán megmutatja az ő szemszögéből a dolgokat, és pontosan látjuk, hogyan vert át minket. Azután meg már hiába mutatja meg nekünk újra a trükköt, nem dőlünk be, még csak nem is csodálkozunk. Be kell látnunk: a tudás valóban óriási hatalmat ad nekünk!

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

Sikeresen feliratkoztál. És itt az ingyenes könyv:

Hiba történt az ellenőrzés során. Kérlek, próbáld újra. Ha nem sikerült, lépj velem a kapcsolatba, a kapcsolat oldal által.

C.S. Lazzar will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.