Főoldal Boldogság Egyetlen megoldás MINDEN párkapcsolati problémára

Egyetlen megoldás MINDEN párkapcsolati problémára

C.S. Lazzar
Egyetlen megoldás MINDEN párkapcsolati problémára

Az utóbbi időben számtalan e-mailt kapok tőletek, ahol különféle párkapcsolati problémákra kértek tanácsot tőlem. S bár egyénileg mindnyájatoknak válaszoltam, úgy gondolom, hogy van egy egyetemes válasz, amely minden problémát megold.

A párkapcsolat nem egy egyszerű dolog, és legtöbbünk nincs felkészülve a különböző buktatókra, amelyekből sokkal több van, mint gondolnánk. Gyakorlatilag nem létezik olyan párkapcsolat, amelyben soha, semmilyen probléma ne adódna. Mindezeknek köszönhetően nagyon sok ember boldogtalan házasságban él, és kétségkívül ez az oka annak is, hogy rengeteg a válás. 

Biztos vagyok benne, hogy aki ilyen gondokkal küzd, szeretné, ha a problémák, mint egy varázsütésre, egyszeriben megszűnnének. Csakhogy nem vagyok sem Merlin, sem Harry Potter, hogy bájitallal vagy varázslattal megoldjam bárkinek a gondjait. Ellenben mondok egy megoldást, amivel minden párkapcsolati probléma orvosolható. 

A titokzatos szó, ami magában rejti a megoldást, benne van a párkapcsolatban, mármint magában a szóban: pár, azaz kettő, kapcsolatban – mennyire csodálatos a magyar nyelv! A párkapcsolat két emberről szól, akik egységben szeretnének élni, a PÁR alkotja EGYÜTT a KAPCSOLATOT. Amikor gondok vannak egy párkapcsolatban, akkor ez az egység megbomlik és a kapcsolat meggyengül. Előtérbe kerül az ego, azaz az egyén és annak akaratai, szándékai és elvárásai, valamint háttérbe szorul a közös, az együtt, azaz maga a párkapcsolat

A megoldás pedig pontosan erről szól: mennyire fontos nekünk (mindkettőnknek) a párkapcsolatunk? Előbb nézzünk magunkba és győződjünk meg róla, nekünk nagyon fontos, azaz hajlandók vagyunk bármit megtenni érte. Ne vágjuk rá azonnal, hogy persze, hanem gondoljuk végig alaposan! Áldozatokkal, munkával és kitartással jár – akarjuk? Ha igen, akkor ugyanezt meg kell tudnunk a párunkról, párunktól is. Ha tőle is igent kapunk, akkor elkezdhetünk dolgozni a problémák megoldásán, de fontos, hogy végig, végig, végig tartsuk első helyen azt a szempontot, hogy mindkettőnknek a legfontosabb a párkapcsolatunk. 

Ha mindketten így állunk hozzá, gyakorlatilag nem létezik megoldhatatlan probléma. Természetesen nem mondom azt, hogy könnyű lesz, és azt sem mondom, hogy pusztán ennyit kell tennünk, ez csupán az első lépés. Rengeteg munkára, türelemre és kitartásra lesz szükségünk, de sikerülni fog, EGYÜTT. 

Mi van akkor, ha arra jövünk rá, hogy nem vagyunk hajlandók ezekre az áldozatokra, nem akarunk befektetni ennyi munkát és energiát, esetleg a párunk az, aki így áll hozzá a dolgokhoz? A válasz ugyanabban a szóban van: pár-kapcsolat, azaz két emberről szól, ahol mindkét ember ugyanazt szeretné. Ha mást-mást akarunk, akkor az már nem párkapcsolat. Nem okolhatjuk a másikat („de hát én akarom és mindent megteszek, ő meg…”), mert hiába tesszük, azzal nem mentjük meg a kapcsolatunkat. Meg kell értenünk a fogalom jelentését és azt, amit magával hordoz ez a való életben:

A párkapcsolat két emberről szól, ahol mindkettő együtt akar lenni a másikkal, vannak közös céljaik, és az elvek, amelyen a párkapcsolat alapszik, is megegyeznek. És lényeges, hogy mindkét ember önszántából teszi ezt, egyik sem erőltet rá a másikra semmit. Összegzésül, mert gondolom kissé kiábrándító ez a „megoldás”: ugye nem gondoltad komolyan, hogy van egyetlen dolog, amivel valóban minden probléma megoldható lenne? Tényleg nincs, azonban ahhoz, hogy bármit is meg tudjunk oldani egy párkapcsolatban, ahhoz két emberre van szükség, nem elég az, ha egyedül akarjuk.

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar