Főoldal Boldogság Hogyan küzdj a negativitás ellen

Hogyan küzdj a negativitás ellen

C.S. Lazzar
Hogyan küzdj a negativitás ellen

Egy pletykáló kolléga, egy pesszimista házastárs, egy képmutató barát, egy kritizáló szülő és egy szomszéd, aki mindig áldozat. Elég ezekből napjára egy is, hogy elszívja az energiánkat.

A negativitás ellen a legjobb gyógyszer az, ha távol tartjuk magunkat tőle. Természetesen ez nem mindig lehetséges, de ilyenkor is van megoldás:

Az óceán csak akkor tud egy hajót elsüllyeszteni, ha a víz a hajóba jut. A világ összes negativitása sem tud ránk hatással lenni, ha nem engedjük be.”

Ha nem jöhet szóba az, hogy megszabadulunk a negatív emberektől, akkor belső munkával kell a negativitást kizárnunk. Fel kell vennünk a golyóálló mellényt, ami lehet akár egy lesz*rom tabletta – azaz egyik fülemen be… Nem, dehogy! Ha bejut, az már nem jó! Nem szabad beengednünk! A golyóálló mellény is csak akkor hatékony, ha a golyó kint marad.

Pontosan tudjuk, hogy kik azok az emberek, akikből a lehető legkevesebbet szeretnénk kapni, és azt is tudjuk, hogy mi az, amivel elszívják az energiánkat. Készüljünk fel rá alaposan, hogy minden „támadást” ki tudjunk védeni. A fegyverünk pedig semmi más nem lesz, mint az alapvető emberi jogunk: a döntés szabadsága.

Szabadon eldönthetjük, hogy meghallgatjuk-e a pletykákat. Szabadon eldönthetjük, hogy hiszünk-e a képmutatóknak. Szabadon eldönthetjük, hogy reagálunk-e a kritikára. Szabadon eldönthetjük, hogy engedjük-e magunkat manipulálni. Bármi is legyen a toxikus ember fegyvere, mindenikre hatékony pajzs a döntés szabadsága. 

Nem vagyunk bábok, hogy úgy rángassanak minket, ahogy nekik tetszik. Szabad emberek vagyunk, szabad akarattal és bármikor dönthetünk úgy, hogy nem engedünk utat a negativitásnak.

Sikert és boldogságot:

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?