Főoldal Boldogság Az érzelmi fertőzésektől nem véd meg az immunrendszerünk

Az érzelmi fertőzésektől nem véd meg az immunrendszerünk

C.S. Lazzar
Az érzelmi fertőzésektől nem véd meg az immunrendszerünk

Biztos vagyok benne, hogy te is kaptad már el a pesszimitiszt más emberektől. De ugyanígy el lehet kapni a zsörtölőditiát és a pletykamuszt is. Sajnos a legerősebb immunrendszeren is áthatolnak ezek a veszélyes kórok, de szerencsére van rá módszer, hogy megvédjük magunkat!

Akinek van háziállata, nagyon jól tudja, hogy a házi kedvenc milyen magas szinten képes mímelni a gazdáját. Nagyon sok élőlénynek megvan az a képessége, hogy utánozza a környezetét, úgy kinézetben, mint viselkedésben. Az ember sem különb. Annak az öt embernek vagyunk az átlaga, akikkel a legtöbb időt töltjük el. Átvesszük a szokásaikat, átalakul a stílusunk, másképp kommunikálunk, és igen, sajnos nem mentesülünk a fent említett veszélyes kórok általi fertőzésektől sem. 

Mit tehetünk tehát, hogy ne fertőződjünk meg? 

Először is állapítsuk meg, hogy ki az az öt ember, akikkel a legtöbb időt töltjük, majd jelöljük meg azokat, akik negatív hatással vannak ránk. Ebben segít az a bejegyzésem, amelynek a címe: 6 MÉRGEZŐ EMBERTÍPUS, AKIKTŐL TARTSD TÁVOL MAGAD. Ők lesznek azok az emberek, akikkel a lehető legkevesebbet kell érintkeznünk és kommunikálnunk. Az sincs kizárva, hogy valaki nagyon közeliről van szó, de a A TE ÉLETED, TE DÖNTESZ RÓLA – A MÉRGEZŐ KAPCSOLAT AKKOR IS MÉRGEZŐ, HA A SAJÁT ÉDESANYÁDRÓL VAN SZÓ.

A saját boldogságunk a mi felelősségünk – ahogy a boldogtalanságunk is!

Ha energiavámpírokkal, zsörtölőditisszel vagy pletykamusszal fertőzött emberekkel, netán álomgyilkosokkal vagyunk körülvéve, tisztában kell lennünk azzal, hogy azonkívül, hogy megkeserítik az életünket, előbb-utóbb mi is hasonlítani fogunk rájuk! 

Ha fejlődni szeretnénk, ha boldogok akarunk lenni, akkor olyan emberekkel kell körülvennünk magunkat, akik olyanok, amilyenek mi szeretnénk lenni – egészséges, optimista, tisztességes emberek, akik képesek az őszinte szeretetre, és akik támogatnak, biztatnak és segítenek másokat.

Fontos tudni, hogy miként a negatív emberek képesek megfertőzni másokat, ugyanúgy a pozitivitás is terjed. Tehát ha a megfelelő emberek társaságában töltjük időnk nagy részét, lassan rájuk fogunk hasonlítani, és az életünk is olyan lesz, amilyet valójában megérdemlünk.

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar