Főoldal Egészség A jelentéktelennek tűnő dolgok nagyon fontosak lehetnek!

A jelentéktelennek tűnő dolgok nagyon fontosak lehetnek!

C.S. Lazzar
Tudod, mik azok a tevékenységek, amiket nap mint nap végzel? Valószínűleg egy-kettőt ha fel tudnál sorolni, hiszen amit minden nap végzünk, az rutinná, unalmassá válik. Nem is gondolod, mennyire fontosak ezek!

Tudod, mik azok a tevékenységek, amiket nap mint nap végzel? Valószínűleg egy-kettőt ha fel tudnál sorolni, hiszen amit minden nap végzünk, az rutinná, unalmassá válik. Nem is gondolod, mennyire fontosak ezek!

Azok a tevékenységek, amelyeket nap mint nap elvégzünk, kezdve a fogmosástól, az evésen és öltözködésen át, az autó vezetéséig, triviálisnak tűnhetnek, és ezért úgy is végezzük őket, azaz nemtörődöm, hanyag módon. Sajnos nagyon rosszul tesszük!

Például minden nap felhúzzuk a zokninkat. Tudod, hogy hány millió ember járt úgy, hogy felhúzta a zokniját, majd többé nem tudott felegyenesedni? Nem? Én sem tudom, de egy Google keresés megmutatta, hogy sok. Nagyon sok. Közönséges és lényegtelen dolog az, hogyan húzzuk fel a zokninkat? Ezek szerint nem.

Minden nap mosunk fogat és elméletileg ez megvédi a fogainkat a szuvasodástól. Érdekes, hogy mégis romlanak a fogaink. Vajon miért? Mert összecsapjuk a fogmosást? Naná! 

Ha túl sokat ülünk, például az íróasztalnál, olyan betegségek alakulhatnak ki nálunk, mint a trombózis, visszér, cukor- és szívbetegségek és még sorolhatnám. A legkevesebb, amit tehetünk az, hogy időnként felállunk, sétálunk egyet, megmozgatjuk a végtagjainkat, nyújtunk egyet. Ehelyett mit teszünk? Semmit. Csak ülünk. 

Amit nap mint nap teszünk, az egyáltalán nem lényegtelen, sőt szerintem ezek a legfontosabbak. Ezek azok a tevékenységek, amelyek az életünkre a legnagyobb hatással vannak, hiszen nap mint nap ismételjük őket! Befolyásolják az egészségünket, a gondolkodásunkat és az általános jólétünket (vagy rosszlétünket), úgyhogy ne hanyagoljuk el ezeket, hanem szenteljünk nekik több figyelmet.

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar