Főoldal Boldogság Egyetlen szó, ami boldogabbá teheti az életünket

Egyetlen szó, ami boldogabbá teheti az életünket

C.S. Lazzar
Egyetlen szó, ami boldogabbá teheti az életünket

Egy félig igaz történetet fogok elmesélni egy öreg székelyről, akinek az volt a szavajárása: talán.

A székely ember lovakat tartott, és egy nap a legszebb paripája elszabadult és megszökött. Mindenki sajnálta az öreget, hogy jaj, te szegény, odalett az a csodás lovad, de ő csak annyit mondott: talán. Aztán másnap visszajött a gyönyörű fekete szőrű mén és hozott magával 6 vadlovat. Azokat is befogták, és mindenki mondta az öregnek, hogy te milyen szerencsés vagy, most 7 lovad van! Mire ő csak annyit mondott: talán.

Volt a vadlovak között egy igencsak szép, de vad csődör. Az öreg székely fia úgy döntött, hogy betöri. Meg is lovagolta, csakhogy a ló egy adott ponton, amikor senki nem számított rá, megvadult és ledobta magáról a fiút. A legénynek eltörött az egyik lába. Erre mindenki sajnálkozott: jaj, te szegény, a fiad eltörte a lábát és most nem fog tudni segíteni neked. Az öreg csak annyit mondott: talán. 

Nem telt el két nap és jött a katonaságtól az értesítő: minden sorköteles fiatalember azonnal jelentkezzen, mert kitört a háború! Nagy volt a szomorúság, hogy a fiút viszik katonának, de az öreg csak annyit mondott: talán. A legény bebicegett a katonaságra, de elutasították. 

Talán minden okkal történik? Talán néha a rossz valójában jó? Talán olyankor is nyavajgunk, amikor nem kellene? Talán túl sokszor ítélkezünk túl korán? Talán ideje elfogadni azt, amit úgysem tudunk megváltoztatni. 

S akkor talán még boldogok is lehetnénk…?

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar