Főoldal Boldogság Mi a boldogság titka? Most megtudod!

Mi a boldogság titka? Most megtudod!

C.S. Lazzar
Mi a boldogság titka? Most megtudod!

Állítólag a gyerekek úgy születnek, hogy ismerik a boldogság titkát, de elfelejtik, mielőtt megtanulnak beszélni.

Volt egy apa, akit nagyon furdalt a kíváncsiság: mi lehet a boldogság titka? Ezért a gyerekeit születésüktől kezdve faggatta. Az elsőszülött egy lány volt, akitől semmit nem sikerült megtudnia. Másodikra egy fia született. Nagyon türelmetlen volt, hiszen gyorsan teltek az évek, és még mindig egy helyben toporgott. 

Lassan a fia gügyögése is értelmes szavakká alakult, így hát az apa újra megpróbálta. Egy szombat délután volt, kettesben játszottak, amikor az apa belenézett fia két nagy szemébe és megkérdezte: Mondd fiam, mi a boldogság titka? A fiú félrebillentette a fejét, majd hívogatóan intett neki az aprócska mutatóujjával. Az apa közelebb hajolt, a fiú pedig azt súgta a fülébe: Nem mondhatom el, titok! Majd az ujját szinpadiasan a szája elé szorította:

Pszt!

Ettől a naptól kezdve az apa extázisban volt, visszakapta a reményt, hogy mégis sikerül megtudni. Minden cselt, minden turpisságot bevetett, hogy a fiából valahogy kiszedje, de a fiú mindig csak annyit mondott: Titok. Az apa nem adta fel, vidámparkba vitte a fiát, fagyit vett neki, édességgel kényeztette, egyszer még sarokba is szorította, de a fiú úgy sem adta be a derekát.

Eljött a fiú harmadik szülinapja, s az apa aznap este, lefekvés után odahajolt a fiához, s újra megkérdezte. Legnagyobb meglepetésére ezúttal más választ kapott: Nem tudom, apa. Elfelejtettem. Te tudod, mi a boldogság titka? Az apa nagyon zavarba jött, és kapásból azt válaszolta a fiának: Ööö… igen, ti vagytok azok, te és a nővéred. A fiú lehunyta a szemét, talán el is aludt, úgyhogy az apa felállt és elindult ki a szobából. Épphogy lekapcsolta a villanyt, a szoba sötétjéből egy hangot hallott:

– Apa – suttogta -, tudtam, hogy rájössz. 

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar