Főoldal Siker Minden éremnek két oldala van, és egy harmadik, az igazi

Minden éremnek két oldala van, és egy harmadik, az igazi

C.S. Lazzar
Minden éremnek két oldala van, és egy harmadik, az igazi

Emberi tulajdonságunk (és hibánk), hogy naivak, hiszékenyek vagyunk és túl hamar ítélkezünk. Felülünk a pletykákra, tényként kezeljük a híreket, és kapcsolatokat teszünk tönkre mende-mondákra alapozva.

Van egy tulajdonságom, ami a cégvezetés során nagyon hasznosan jött: nem ítélkezem túl hamar. Alapjában véve optimista vagyok és bízok az emberekben, talán ennek köszönhető az is, hogy ha valakit rossz fényben tüntetnek fel, meg akarok győződni róla első kézből, hogy tényleg úgy van-e, mielőtt ítélkeznék. 

Az éremnek három oldala van: két nagy, de lapos, és a harmadik, keskeny, ami középen van. Az az igazi!

Azért mondom ezt, mert ezt tapasztaltam. Van az a történet, amit elmesélnek nekünk, van az, amit mi gondolunk a történet és a személyes tapasztalataink alapján, és van a helyes, ami tényeken alapul.

Főként vezetőként, de szülőként, és igen, emberként, bármilyen élethelyzetben, nagyon fontos, hogy ne ítélkezzünk túl hamar. Megszámlálhatatlanul sokszor előfordult velem az, hogy egy munkatársam hibázott – látszólag –, de semmit nem döntöttem, amíg az érintett nézőpontját nem ismertem meg. Az első kézből kapott információ szinte kivétel nélkül mindig más, mint az, amit másod-, harmadkézből kaptam. Azt is tudom, hogy nem feltétlenül az a valóság, amit első kézből hallottam, de így, két eltérő nézőpont alapján mégis teljesen más döntést hozhattam.

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar