Főoldal Boldogság Elveszettnek, magányosnak és életkedvtelennek érzed magad? 5 lépés, ami kibillent ebből az állapotból

Elveszettnek, magányosnak és életkedvtelennek érzed magad? 5 lépés, ami kibillent ebből az állapotból

C.S. Lazzar
Elveszettnek, magányosnak és életkedvtelennek érzed magad? 5 lépés, ami kibillent ebből az állapotból

Semminek nincs értelme? Még felkelni sincs kedved? Azokat a dolgokat sem csinálod szívesen, ami régen örömmel töltött el? Gyakrabban betegedsz meg, mint régebb? Nincs energiád és apróságok is lehangolnak? Talán már gyógyszerekhez vagy alkoholhoz is folyamodtál? Tudd, hogy nem vagy egyedül! És ebben bejegyzésben talán ott a válasz, a megoldás, amit keresel.

Az első lépés 

A legfontosabb, amit tudnod kell: teljesen normális, hogy így érzed magad, nincs veled semmi baj és minden rendben lesz. Bármi is az, amit érzel, fogadd el. Okkal érzed a magányt, a levertséget vagy bármi mást, amit érzel. Ne tiltakozz, csak engedd, hogy átjárjanak az érzelmek. Nem is kell megértsd, hogy mit miért érzel, csak érezned kell, hogy aztán tudj továbblépni. A vége mindenképp az lesz, hogy el fog múlni.

A második és harmadik lépés

Ápold a kapcsolataidat és szakadj el a rosszaktól. A rossz kapcsolatok elsősorban a virtuális ismerősök, ezért egy időre tiltsd el magad a közösségi médiától vagy legalább igyekezz korlátozni az ott töltött időt a lehető legminimálisabbra. Helyette újítsd fel a valódi, emberi, szemtől-szemben kapcsolataidat azokkal az emberekkel, akik pozitív hatással vannak rád, akik feltöltenek, támogatnak és meghallgatnak.

A negyedik lépés

Ha már eltelt egy kis idő az első három lépéssel – néhány nap vagy legfeljebb egy-két hét, ideje továbblépni a következő fokra, és áthelyezni a figyelmedet a negatív érzelmeidről a pozitív gondolatokra. Itt a legnagyobb segítséget a hála fogja nyújtani számodra. A hála ugyanis egy annyira pozitív érzelem, hogy ha sikerül hálásnak érezni magadat, semmi más negatív érzelem nem juthat már át mellette. Vezess tehát hálanaplót, minden reggel vagy este felírva három-öt olyan dolgot, amiért hálát érzel vagy amiért szerinted hálásnak kellene lenned. Ez a folyamat és a mindennapos ismétlés segít visszatalálni mindazokhoz a dolgokhoz, ami jó az életedben.

Az ötödik lépés

Ha már egy ideje gyakorlod a hálát, és talán már kezded is érezni a pozitív változást az életedben, ideje megspékelni a dolgokat: lépj ki a komfortzónádból. A legjobb módja annak, hogy teljesen fejreállítsd az életedet az, ha valami olyasmit csinálsz, amit addig még soha. Ez egyrészt megragadja minden figyelmedet és így elfelejted – legalábbis egy időre – minden búdat, bánatodat, másrészt új embereket ismerhetsz meg, új kapcsolatokra tehetsz szert, ezáltal jobban megismered önmagad, nő az önbizalmad.

Ez az öt lépés egy igen hatékony módszer, hogy visszatalálj régi önmagadhoz, vagy hogy felfedezd egy új, pozitívabb, élettelibb arcodat. Indulj el még ma ezen az úton, s hamarosan meglátod a fényt az alagút végén (ígérem, nem a vonat lesz az!).

Sikert és boldogságot:

Szeretnél e-mailben értesülni a legfrissebb bejegyzésekről?

A hírlevélben értesítést küldök a legfrissebb bejegyzésekről.
Bármikor, két kattintással leiratkozhatsz.

Kapcsolódó bejegyzések

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk. Elfogadom Mi ez?

C.S. Lazzar