Site icon C.S. Lazzar

A sikeres személyes pénzügyek 3 szabálya

A sikeres személyes pénzügyek 3 szabálya

A személyes pénzügyeink kezelésére nem tanít meg az iskola, legtöbben csak egyszerűen beletanulunk. Így nem is csoda, hogy rengeteg rossz szokásunk van, ahogy az sem, hogy a népesség nagy része adósságban él. Íme a személyes pénzügyek kezelésének 3 alapszabálya:

Hallgasd meg (2:04 perc)
YouTube video player
Olvasd el (1:30 perc)
  1. Készítsünk költségvetést

A költségvetés elkészítéséhez nem kell mérnöki diploma. A Miért nem elég soha a pénz? bejegyzés-sorozatom második részében leírtam, hogyan tudjuk meg, hogy mire mennyit költünk. Erre építkezve el tudjuk készíteni a költségvetésünket, ami csupán annyit tesz: meghatározni előre, hogy ezután mire mennyit fogunk költeni.

  1. Tökéletesítsük a költségvetést

Egyetlen költségvetés sem lehet elsőre tökéletes. Ráadásul az élet egy változó folyamat, igazodnia kell ehhez a költségvetésnek is. Amikor szükséges, igazítsunk rajta, de soha ne felejtsük el az alaptörvényt: költsünk kevesebbet, mint amennyit keresünk!

  1. Tartsuk be a költségvetést

A költségvetés olyan, mint egy étel receptje. Ha betartjuk a receptet, finom lesz az étel. Ha nem, akkor a szerencsén múlik, hogy ehető lesz-e. Csakis akkor élhetünk úgy, hogy a pénz miatt soha nem kell aggódnunk, ha jó költségvetést készítünk és betartjuk azt. 

Számos szabályt fel lehetne még sorolni, de ezek az alapok, és ha ezeket megfogadjuk, a legjobb úton haladunk az adósságmentes, gondtalan, pénzügyileg független jövő felé!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version