Site icon C.S. Lazzar

Nem egészséges dolog egy mélységesen beteg társadalomhoz idomulni

Nem egészséges dolog egy mélységesen beteg társadalomhoz idomulni

Gyakran bele se gondolunk, hogy mi mindennel ártunk az egészségünknek. Sok minden, amiről azt gondoljuk, hogy „normális”, valójában nagyon is ártalmas az egészségünknek. Ne felejtsük el, hogy az egészségipar (betegségipar) az egyik legnagyobb a világon. Mitől tud ekkora lenni? Ha van elég sok beteg ember.

Hallgasd meg (3:47 perc)
YouTube video player
Olvasd el (4 perc)

Az egészségipar nyersanyaga a beteg ember.”

Egy dologban, azt hiszem, mindenki egyetért: az egészség az első. Én is tudom, te is tudod, mindenki tudja, aki volt valaha beteg. Ha lebetegedsz, semminek sem vagy jó. Nemhogy te nem tudsz semmit tenni, ápolásra szorulsz, más emberekre kell támaszkodj. Ilyenkor az egészség visszanyerése a fő prioritás. Mert az egészség az első! De hányadik akkor, amikor egészséges vagy?

Olyankor másképp áll a széna a szekéren. Mivel jól érzed magad, a prioritás már nem az egészség megőrzésén van, hanem minden máson.

Már annyira nem fontos, hogy mit, mikor és mennyit eszünk. Belefér egy kis gyorskaja, jól esik egy kis nasi és ha nincs idő reggelizni, pótolhatjuk egy-két csésze kávéval. Testedzés gyanánt a kanapén gyúrunk… két-három csomag csipszet magunkba, majd leöblítjük egy liter kólával, mert eszünkbe jut, hogy egész nap nem ittunk, és a folyadékbevitel roppant fontos! Éjfélig még megnézünk pár epizódot (ha már lejött a torrenten), s mert egyszerűen képtelenség, hogy Havas Jon meghalt! Aztán „remekül” alszunk, mert megnyugodva hajthatjuk párnára a fejünket, hiszen Jon él!

Reggel meg olyanok vagyunk, mint a mosott sz*r. Az ébresztőt meg sem halljuk, túl későn kelünk, rohannunk kell, nem reggelizünk, a forgalom katasztrófális, tehát nem csoda, hogy pocsék hangulatban érünk be a munkába, ahol a főnök rögtön leteremt, mert késtünk öt percet. De hát csak öt perc, minek kell ekkora ügyet csinálni belőle, és különben is, a sok idióta sofőr meg a dugó a hibás!

A reggeli stressz később csak fokozódik, mert már az egész nap el van cseszve, így semmi sem úgy megy, ahogy kellene. Este nem csoda, hogy meg kell vigasztalnunk magunkat egy-két tábla csokival, ami aztán meghozza a csipsz utáni étvágyat, s újra lejött pár epizód, úgyhogy… kezdődik minden előlről…

Persze, nem mindenkinek ennyire drasztikus az élete. De biztos vagyok benne, hogy te is teszel nap nap után olyasmit, amivel ártasz az egészségednek. Miért teszed? Hiszen tudod, hogy ártasz vele magadnak! Az ember teste hihetetlenül sokat kibír, csakhogy előbb-utóbb bedobja a törölközőt.

Miért jó az neked, ha a szervezeted „toppon” van?

  • Ellenállsz a vírusoknak. Hiába van influenza-járvány, te vígan éled az életed.
  • Energikus vagy, többre vagy képes, bármit csinálsz is.
  • Egyszerűen boldogabb életet élsz, ha nem kell aggódj az egészséged miatt.

Mit tehetsz azért, hogy egészséges légy?

Csupán négy dolgot! Te is tudod, de az ismétlés a tudás atyja:

  1. Figyelj oda, mit eszel!
  2. Végezz rendszeres testmozgást!
  3. Aludj jól és eleget!
  4. Kerüld a stresszt!

Ha bővebben olvasnál erről, ajánlom figyelmedbe Az egészség nem magától értetődő és Az egészség az érték, nem a vastag pénztárca című bejegyzéseimet.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version