Site icon C.S. Lazzar

Ne lógj annyit a neten! Jó tanács vagy rossz?

Ne lógj annyit a neten! Jó tanács vagy rossz?

Ne lógj annyit a neten! Jó tanács vagy rossz?

Előre szólok: nem fogom megválaszolni a kérdést. Mindenki döntse el magának.

Hallgasd meg (2:34 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Az a generáció, amely internet nélkül nőtt fel, ferde szemmel néz arra a generációra, amelyik egész nap a mobilját bújja. A mi időnkben nem így volt – szajkózzuk a fiatalabbaknak. És ez így volt régebb is, ezt a mondatot generációról generációra adjuk. De ki dönti el, hogy melyik a jobb?

Számos hátránya és talán még több előnye van az internetnek. Hol húzzuk meg a határt?
Kyle Giersdorf egy 16 éves fiatalember (volt tavaly, mert most már 17 éves), aki napi 6-8 órát töltött videójátékok játszásával. Ha csak ennyit tudunk róla, joggal azt mondjuk, hogy ez túl sok! Ennyit ne üljön egy fiatal egy helyben. Mozduljon meg! Beszélgessen a barátaival!

Két dolog jut eszembe erről:
Milyen példát mutatunk mi a fiatalabbaknak? Miért is várjuk el tőlük azt, amit mi sem teszünk meg?
Mitől is akarjuk pontosabban megvédeni őket?

Kyle Giersdorf 2019-ben megnyerte a Fortnite (online videójáték) bajnokságot. S akkor? Nagy dicsőség… Aham. 3 millió dollárt nyert. Ja! Az más. Mindjárt másképp áll a széna a szekéren, igaz? Egyébként ez a díj kevéssel haladta meg a Wimbledon tenisztorna 2019-es fődíját. Elgondolkodtató, nemde? Küldjem a gyereket teniszezni vagy biztassam, hogy nyomkodja serényebben a joystickot?

Szóval mindenki döntse el magának, hogy mit és mennyit enged meg magának, a gyerekeinek, a fiatalabbaknak. Döntse el azt is, hogy amit ad és amitől megfosztja a másikat, azzal segíti vagy hátráltatja. Sok sikert, nem lesz könnyű feladat!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version