Site icon C.S. Lazzar

Hogyan legyen minden napod egy jó nap?

Hogyan legyen minden napod egy jó nap?

Legyen minden nap egy jó nap? Lehetetlen küldetésnek hangzik, nem igaz?

Képzeljük el az alábbi párbeszédet:

– Hogy vagy?

– Jól, köszönöm, és te?

– Hát… úgy ne…

– Mi a gond?

– Olyan borús idő van… semmihez sincs kedvem…

Mindenkinek vannak rossz napjai, viszont egyeseket ezek sokkal jobban meg viselnek, mint másokat. Ha engedjük, hogy a körülmények – például a borús idő -, vagy más emberek – például akiket lehangol a borús idő – hatással legyenek ránk, a rossz napok minket is mindig meg fognak viselni. A körülményeket és a negatív embereket nem tudjuk megváltoztatni, viszont lehet egy teljesen új hozzáállásunk az élethez:

Ha esik az eső, én mosolygok, mert ha nem mosolygok, akkor is esni fog.”

Ha megértjük, hogy az élet nem velünk, hanem értünk történik, képesek leszünk rá, hogy a viharos időkben is pozitívak maradjunk. Ha úgy nézünk az életre, hogy velünk történik, azt jelenti, hogy elszenvedői vagyunk magának az életnek. Semmi felett nincs irányításunk, úgy érezzük mindig magunkat, ahogy épp a körülmények engedik. Sajnos a legtöbb ember így éli le az életét.

Ha viszont úgy nézzük az életet, hogy értünk történik, a körülményeknek – legyenek azok jók vagy rosszak – csupán annyi szerepük van, hogy minket építsenek. 

Tény, hogy nem lesz mindig minden ragyogó, fényes, mosolygós, szivárvány. Van koronavírus-járvány, ami megnehezíti mindenki életét, vannak válságos idők úgy pénzügyi téren, mint a magánéletben. De mindig, minden esetben van választási lehetőségünk: engedjük, hogy történjenek velünk dolgok, hogy mindezek a nehézségek hatással legyenek ránk, vagy kezünkbe vehetjük az irányítást a saját életünk felett. Minden a hozzáállásunkon múlik. 

Jim Carrey, amerikai színész nagyon elegánsan megfogalmazta:

Amikor azt mondom, hogy az élet nem velem történik, hanem értem, nem tudom, hogy igazat mondok-e. Viszont tudatos döntést hozok, hogy a kihívásokra úgy tekintsek, mint valami, ami számomra előnyt nyújt, hogy aztán a lehető legproduktívabb módon nézzek szembe velük.” 

Például nem volt irányításunk afelett, hogy a koronavírus-járvány karanténnal fog járni, afelett azonban már igen, hogy úgy állunk hozzá ehhez a különleges helyzethez, hogy számunkra előnyt jelentsen. 

Minden nehézség, az összes kihívás, amivel az életünk során találkozunk, egy-egy lehetőség arra, hogy többek és jobbak legyünk.  

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version