Site icon C.S. Lazzar

A boldogsághoz szükségünk van igaz barátokra. Hogyan ismerjük fel őket két egyszerű lépésben?

A boldogsághoz szükségünk van igaz barátokra.

A boldogsághoz szükségünk van igaz barátokra.

A legtöbb embernek manapság több száz barátja van. Elméletileg. Gyakorlatilag azonban egy kezünkön megszámlálhatóak az igaz barátaink, és meg vagyok győződve róla, hogy az olvasóim közül sokan most fognak azzal szembesülni, hogy egyetlen igaz barátjuk sincs.

Hallgasd meg (2:24 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

A barátokat nagyon könnyű megkülönböztetni a haveroktól és az ismerősöktől, az igaz barátokat a „csak” barátoktól viszont már sokkal nehezebb. A barátok, haverok és ismerősök azok, akik előszeretettel lájkolgatják a közösségi médián a posztjainkat, de sajnos egyben ők azok is, akik kedvelik a rólunk szóló szaftos pletykákat hallani és terjeszteni. Az igaz barátok nem tesznek ilyet – csakhogy nem igazán lehet ezeken rajtakapni az embereket. Akkor meg hogyan ismerjük fel az igaz barátainkat? 

Két dolgot kell figyelembe vennünk, és máris tudjuk, ki az igaz barátunk.

Az első az, hogy az igaz barátoknak el tudunk mondani rossz híreket, mert meghallgatnak. Nem fognak ítélkezni, nem fogják azt mondani, hogy de miért, de így, de úgy. Nem mondják nekünk azt, hogy hülyék vagyunk, hogy elcsesztük, hogy inkább így meg úgy kellett volna. Nem fogják a beszélgetést elterelni másfelé, legtöbbször saját magukra. Velem is ez történt… Ez olyan, mint amikor én… A rossz dolog veled történt, ők meghallgatnak és megértenek. Pont.

A második pedig az, hogy az igaz barátoknak elmondhatjuk a jó híreket is. Ez furán hangzik, mert a jó hírt mindenki szereti, de nem mindenki reagál ugyanúgy rájuk. Az igaz barátok velünk ünnepelnek, irigység nélkül. Az igaz barát szívből örül annak, ha valami jó dolog történik velünk. 

Rendkívül fontos, hogy ilyen emberekkel vegyük körül magunkat, mert az igaz barát a legjobbat akarja nekünk és a legjobbat hozza ki belőlünk. Vannak igaz barátaink? Akkor szerencsésnek mondhatjuk magunkat, örüljünk neki és értékeljük őket!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version