Site icon C.S. Lazzar

Egyetlen egyszerű szokás, amitől boldogabb leszel

Egyetlen egyszerű szokás, amitől boldogabb leszel

Egyetlen egyszerű szokás, amitől boldogabb leszel

Mindannyiunknak szüksége van egy kis pozitivitásra, de nem kell ezt mindig másoktól várjuk – érdekes módon, ha mi magunk adunk egy keveset másoknak, anélkül, hogy ezért különösebben meg kellene erőltetni magunkat, mi is boldogabbak leszünk.

Hallgasd meg (2:56 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

A szokás, ami szerintem mindannyiunkra ráférne, hogy kicsit jobban csináljuk, az, hogy dicsérjünk meg gyakran másokat. Mert nem elég, hogy valakinek az egész napját feldobhatjuk egyetlen bókkal, ettől – meglepő módon – mi is jobban fogjuk érezni magunkat. Csak gondoljunk arra, amikor legutóbb kaptunk egy őszinte dicséretet. De nem csak egy felszínes bókot, hogy tetszik a cipőd vagy jó az új frizurád, hanem egy igazi, őszinte dicséretet. 

Biztos vagyok benne, hogy felemelő érzés volt, szárnyalni tudtál volna tőle, valószínűleg értékesnek érezted magad, meghatódtál, vagy az is lehet, hogy összegyűlt a könny a szemedben. És abban is biztos vagyok, hogy ettől a másik személy is jól érezte magát. Kissé oda-vissza játék, amiben mi is lehetünk bármikor a kezdeményező fél. Próbáljuk ki, meglátjuk, megéri!

De ne legyünk felszínesek! Ne csak annyit mondjunk, hogy tetszik a ruhád vagy szép az új noteszed. Adjunk bele többet, legyen az egy valódi dicséret: Azta, Timi, de jól nézel ki! Mindig is csodáltam benned azt, hogy te egy olyan ember vagy, akin nincs öt kiló smink és mégis folyton bomba jól mutat! Hogy csinálod? Mi a titkod?

Vegyük észre azt is, hogy az egyszerű bókok nem csak rövidek, de leginkább rólunk szólnak: nekem tetszik a ruhád, nekem tetszik a cipőd, míg a dicséretek a másik személyre összpontosítanak. Megdicsérhetjük az embereket a munkájukkal, a kinézetükkel vagy akár az új noteszükkel kapcsolatban is, de ne csapjuk össze – az úgy annyit ér, mint tavaszi szélben egy pillangó szellentése.

Az emberek nagyon szeretik, ha megmondják nekik, hogy milyenek ők – a jó értelemben. Az előbbi példában is ott volt az, hogy te egy olyan ember vagy. Az emberek nem hiába olvasnak horoszkópokat – olyasmit olvasnak el, amit már amúgy is tudnak magukról, mégis jól esik elolvasni és megerősíteni magukat abban, amit hisznek.

Legközelebb tehát, amikor azon gondolkodunk, hogyan tegyük magunkat boldogabbá, csak jelöljünk ki egy célszemélyt és dicsérjük meg jó alaposan. Aztán úszhatunk mindketten a boldogságban! Próbáljuk ki még ma!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version