Site icon C.S. Lazzar

Egy jó élet megélésének egyetlen titka

Egy jó élet megélésének egyetlen titka

Mindenki szeretne jó életet élni. Az is, aki eleve jó életet él, csak épp nem veszi észre. A legtöbbünk így éli le az életét.

Az, hogy egy jó életre vágyunk, egyben azt is jelenti, hogy a jelenlegi életünkkel elégedetlenek vagyunk. Meglehet, hogy az elégedetlenségüket nem is vesszük észre, csupán egy jobb életre vágyunk. De azzal, hogy vágyunk valamire, el kell fogadnunk azt is, hogy amíg a vágyunk nem teljesül, nem leszünk (teljesen) boldogok. 

Ha követed az írásaimat, most valószínűleg arra gondolsz, azt fogom mondani: a jó élet megélésének titka az, hogy vedd észre, már most jó életed van. Igen, ezt is mondhatnám, hiszen az esetek többségében igaz! De maradjunk annál, hogy nem vagy teljesen elégedett az életeddel. Mit tehetsz ebben az esetben?

Sok mindent tehetnél: elégedetlenkedhetnél tovább vagy lemondhatnál a vágyadról, megszabadítva magad így annak terhétől. Vagy ráállhatsz és minden nap tehetsz valamit azért, hogy megszerezd, amit szeretnél.

Bármelyiket is választod, lehet egy jó életed! Mert a jó élet megélésének van egy titka, méghozzá az, hogy vedd észre: élsz. Most, ma, minden pillanatban. A jó élet megtapasztalása pedig ezekből a kis részekből tevődik össze. Egy-egy percből, egy-egy napból. 

Ennyi dolgod van: élj meg jó perceket, élj meg jó napokat. Ezt kitűzni célul nem annyira nyomasztó, mint vágyakozni egy jobb életre, ami valahol az ismeretlen jövőben van. Már ma tehetsz valamit azért, hogy ma egy jó napod legyen. És ha ezt napról napra ismétled, találd ki, mi lesz a vége? Bingó! Egy jó élet!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version