Site icon C.S. Lazzar

Egy egyszerű és gyors megoldás a boldogságra

Egy egyszerű és gyors megoldás a boldogságra

Szeretnél egy egyszerű és gyors megoldást, hogy boldog lehess? Mint egy csodapirula, amit bekapsz és máris boldog vagy?

Ha a válaszod az, hogy igen, akkor te is beállhatsz az önámítók sorába, akik azt gondolják, hogy létezik ilyen csodaszer. Ugyanis nem létezik. Olyan ez, mint a szakácskurzus, aminek a címe: „Egy hét alatt Michelin csillagos szakács lehetsz!”. Nem fog összejönni.

De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnénk boldogok! Csupán annyit jelent, hogy nem egyetlen módszeren, trükkön vagy csodapirulán múlik, hanem következetes döntések sorozatán. Boldognak lenni egy életstílust jelent, azaz minden nap úgy kelünk fel, hogy boldogok akarunk lenni, a döntéseink, kommunikációnk, interakcióink, cselekvéseink mind-mind arra irányulnak, hogy boldogok szeretnénk lenni. A boldogságot választjuk szemben a stresszel, a frusztrációval, a depresszióval. Akkor is, amikor stresszesek, frusztráltak és depressziósak vagyunk. 

Úgy döntünk, hogy jól fogjuk érezni magunkat. Nem lesz mindig így, de arra törekszünk, hogy minél gyakrabban jól érezzük magunkat. Úgy döntünk, hogy jót fogunk cselekedni. Nem fog mindig sikerülni, de legtöbbször igen. A hálát választjuk szemben a panaszkodással. Azokat az embereket tartjuk közel magunkhoz, akik felemelnek és feltöltenek. Ilyen és ehhez hasonló döntések sorozatából áll az út, amíg eljutunk oda, hogy végre boldognak érezzük magunkat. Talán egy percig, egy napig vagy egy hétvége erejéig.  

Nem fogunk minden nap úgy kelni fel, hogy boldogok vagyunk. Nem lesz minden napunk tökéletes, rózsaszín, szivárványos. De ha minden nap úgy döntünk, hogy megéri erőfeszítéseket tenni a boldogságért, akkor hamarosan több napon leszünk boldogok, mint azelőtt bármikor. Döntsünk a boldogság mellett!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version