Site icon C.S. Lazzar

A pénz nem a legfontosabb, de mindent érint, ami igazán fontos

A pénz nem a legfontosabb, de mindent érint, ami igazán fontos

Robert Kiyosaki-tól származik az idézet, miszerint A pénz nem a legfontosabb az életben, de mindent érint, ami igazán fontos. Megpróbáltam rácáfolni, de nem sikerült, úgyhogy beadom a derekam és inkább egyetértek.

A pénz az ember találmánya, egy eszköz, aminek az a célja, hogy megkönnyítse az emberek életét. Akár tetszik, akár nem, egy pénzcentrikus világban élünk és az igazság az, hogy akinek több pénze van, annak nagy valószínűség szerint jobb élete van. Ismétlem, nem törvényszerű, de általában így van, hiszen a pénz befolyásolja, hogy milyen életstílusunk van, milyen az egészségi állapotunk, milyen tudással rendelkezünk.

Anélkül, hogy túlságosan belemennénk a részleteibe, nézzük meg, melyek az igazán fontos dolgok az életben: szerintem a szabadságunk, az egészségünk, a családunk, a munkánk. 

Ha több pénzünk van, több szabadságunk van. Ha több pénzünk van, egészségesebb életet élhetünk, mert jobb minőségű ételeket ehetünk, több testmozgást végezhetünk, megengedhetjük magunknak a legjobb megelőző vizsgálatokat. Több időnk van a családunkra, és tartalmas kalandokban lehet részünk. Ha több pénzünk van, többet fordíthatunk a tanulásra, könyvekre, kurzusokra, szemináriumokra.

A pénz tehát, bár csupán egy eszköz, óriási befolyással van az életminőségünkre. Jelzem: ebben a bejegyzésben semmilyen kapcsolatra nem utaltam a boldogság és a pénz között. Nem véletlenül: A pénz nem tesz boldoggá! Vagy mégis?

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version