Site icon C.S. Lazzar

1 ok, amiért folyton fáradt vagy és 1 megoldás a problémára

1 ok, amiért folyton fáradt vagy és 1 megoldás a problémára

A 21. század embere úgy el van tévedve, mint Pinokkió anyák napján: egy vagyont költ a tévére, ami akkora, hogy az ember nyaki sérvet kap, mire megnéz egy filmet, de sajnálja a pénzt egy jó minőségű matracra, és aztán csodálkozik, hogy miért fáradt egész nap. A válasz pedig egyértelmű: mert bámulja a böhöm nagy tévéjét, aludni pedig nem tud, mert a rugók túl erősen masszírozzák a csigolyáit.

Hallgasd meg (1:57 perc)
YouTube video player
Olvasd el (1:30 perc)

Tehát ha folyton fáradtnak érzed magad, figyeld meg: pihensz eleget? Jól alszol? Ha már reggel fáradt vagy, valószínűleg nem. Ennek egyik leggyakrabban előforduló oka az, hogy olcsó matracon, akármilyen párnán alszunk. Az én párnám egy kisebb vagyonba került, de úgy alszom rajta, mint az egyhónapos csecsemő (nem mellekről álmodozva!… vagyis de… 😂). Annyira szeretem ezt a párnát, hogy még a belföldi utazásokra is magammal cipelem, ami nem csoda, hiszen azelőtt sokat fájt a nyakam, gyakran „elaludtam”. 

Ha megnézed a fenti párna árát, azt fogod gondolni, hogy nem vagyok normális, hogy ennyit fizettem egy párnáért. De ha belegondolunk, hogy mennyit fizettünk a mobilunkért, a tévénkért vagy a teraszon pislogó karácsonyi égőkért, szerintem egy párna, amin eltöltjük életünk egyharmadát, megér ennyit. És még jól is alszunk. Ne sajnáljuk magunktól a jót, csak azért, mert nem élvezhetjük éberen. Habár jobban belegondolva, éberen is élvezzük, mert aki jól alszik, annak a napja is garantáltan jobban telik.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version