Site icon C.S. Lazzar

Az élet legnagyobb kérdése: mi az élet értelme?

Az élet legnagyobb kérdése: mi az élet értelme?

Több ezer éve gyötri az emberiséget létünk legnagyobb rejtélye, amelyre milliónyi válasz született, de bizonyítottan egyik sem igaz. A kérdés, ami sokunkat foglalkoztat: mi az élet értelme?

Amellett, hogy azt gondolom, ez egy igencsak összetett kérdés, és mindenkinek magának kell megtalálni a számára kielégítő választ, mély meggyőződésem, hogy minden ember életének szerves része kell legyen a szolgálat. Mit értek szolgálat alatt? Azt, hogy adjunk vissza az emberiségnek.

De miért és mit kellene visszaadni? Miért tartoznánk bármivel is az emberiségnek? –  kérdezhetjük. Jogos. Miért is adnánk, ha semmit sem kapunk, igaz? 

Az igazság az, hogy fel sem fogható, mi mindennel tartozunk embertársainknak és őseinknek, hiszen a lehető legjobb időben élünk. Igen, most is vannak problémák, de összehasonlíthatatlanul kevesebb bajunk van, mint az őseinknek. Bármit, amit elképzelünk, megkaphatjuk (amíg betartjuk a törvényeket). Luxuskörülmények között élhetünk és mégis, mindezt teljesen hétköznapinak éljük meg. Autóval megyünk haza, lifttel megyünk fel az otthonunkba, ahol csapból folyó tiszta vízzel főzünk, a mellékhelyiség bent van a lakásban, gázzal fűtünk, minden eszközünk elektromos, ha nem a tévé, akkor a mobilunk szórakoztat, amin drót nélküli szupergyors internet van és még sorolhatnánk. Kinek, minek köszönhető ez? Sors? Szerencse? A mindenható? Egyik sem. Az embereknek köszönhető, tehát a legkevesebb az, hogy mindezekért hálásak vagyunk.

Ha meg hálásak vagyunk, miért ne tennénk mi is valamit másokért? Ha nincs időnk, kedvünk, lehetőségünk, hogy aktívan tegyünk, választhatunk egy karitatív, oktatási, innovációs vagy bármilyen más szervezetet és támogathatjuk őket. Nem kell feltétlenül nagy összegekre gondolni, már az is több, mint a semmi, ha élünk az adónk egy részének felajánlási lehetőségével. Sokan vagyunk, s ha mindenki ezt teszi, akkor annak látszata is lesz. A világ egy jobb hely lesz mindannyiunk számára. 

És a legjobbat még nem is mondtam: ha segítünk vagy adakozunk, attól mi is jobban érezzük magunkat!

Te mit adsz az emberiségnek?

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version