Site icon C.S. Lazzar

1 tipp, ami segít, hogy hamarabb elérd a céljaidat

1 tipp, ami segít, hogy hamarabb elérd a céljaidat

Kipróbálva, letesztelve, tudományos tényekkel alátámasztva: ha ezt az egy dolgot betartjuk, a céljainkat gyorsabban el fogjuk érni. Legyen szó párkapcsolatról, karrierről, fogyásról, pénzügyekről vagy akár egy úticélról, ez a tipp mindig állja a helyét.

  1. A tipp a lehető legegyszerűbb: kerüljük el a rövidítéseket. Ha ki akarjuk cselezni a rendszert egy rövidítéssel, mi fogjuk húzni a rövidebbet.

     

    A legjobb bizonyíték arra, hogy a fenti elmélet működik: a közúti forgalom. Beragadunk egy dugóba vagy túl lassan haladunk, és úgy gondoljuk, ha letérünk az útról egy „rövidítőre”, jobb lesz. Az esetek többségében kiderül, a rövidítő egy zsákutcába vezet vagy katasztrófálisan rossz az út, de általában van valami, ami miatt a rövidítő valójában meghosszabbítja az utunkat.

     

    Ugyanakkor ez érvényes az élet minden más területére is. Az internet tele van a mindenféle csodálatos „rövidítésekkel”: gazdagodj meg gyorsan, fogyj le két hét alatt, egy bombabiztos módszer, hogy megtaláld életed szerelmét… 

     

    Ha a kenyér 30 perc alatt sül meg, hiába tesszük 100 fokkal melegebb sütőbe. Igaz, hogy csupán 10 percbe telik, de a karéja is megég és a belseje is nyers marad.

     

    Minél előbb megértjük és elfogadjuk, hogy az életben nincsenek valódi, működő rövidítések, annál hamarabb tudunk ténylegesen azon dolgozni, hogy elérjük a céljainkat. Különben csak vesztegetjük az időnket, amiből egyébként sincs túl sok. A sikerért, a boldogságért, a gazdagságért, egy igazi párkapcsolatért mind-mind meg kell dolgozni – nincsenek rövidítők, nincsenek kicselezések.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version