Site icon C.S. Lazzar

Elakadtál? Olvasd el ezt!

Elakadtál? Olvasd el ezt!

Lehet szó magánéletről vagy üzletről, néha az ember beigazítja magát olyan helyzetekbe, amiből aztán nem látja a kiutat. Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, ha a barátainkhoz fordulunk. De figyelem, nem minden barátunk igazi barát!

A büszkeség nem a barátunk

Ha valamit csak azért folytatunk, mert túl büszkék vagyunk hozzá, hogy feladjuk, rossz hírem van: a büszkeség megbénít és tönkretesz bennünket. Pontosan a büszkeség az, ami miatt nem haladunk a siker felé, mert ahelyett, hogy növekednénk, egy helyben toporgunk. Cseréljük le a büszkeséget alázatra és akkor továbbléphetünk.

A megbánás sem a barátunk

Néha azért vagyunk elakadva, mert azt látjuk, hogy más halad. Azt látjuk, hogy nem jó döntéseket hoztunk. Azt látjuk, hogy jobb lett volna, ha… Ha másba fektettük volna a pénzünket… Ha nem ezzel az emberrel éltünk volna együtt tíz évet… Ha egészségesebben táplálkoztunk volna… A megbánás időpazarlás, semmit nem segít a haladásban, sőt, a túl sok megbánás depresszióhoz vezet. Hagyjunk fel vele, és figyeljünk arra, hogy mit tudunk tenni ma. A pozitív cselekedet pozitív eredményt fog hozni. 

Az öt legjobb barátunk segít

Sokat írok róla, hogy annak az öt embernek leszünk az átlaga, akikkel a legtöbb időt töltjük. Ha elakadunk, töltsünk még több időt azzal az öt emberrel, akik inspirálnak, akik szenvedélyesek, motiváltak, akik hálásak és elfogulatlanok. Mi vagyunk azok, akik végül meg kell hozzák a megfelelő döntéseket, akik meg kell tegyék a szükséges lépéseket, de ehhez tudnunk kell, hogy merre is induljunk. A tisztánlátásban segíteni fognak az imént említett emberek. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version