Site icon C.S. Lazzar

Légy pozitív (nem Covid!) és az életed gyökeresen jobbra változik

Légy pozitív (nem Covid!) és az életed gyökeresen jobbra változik

A párom duzzog valamin, és én tudom, hogy nekem meg csatlakoznom kellene – mert a duzzogás szereti a társaságot -, de én látom a dologban a jót. Mit tegyek? Csatlakozzak vagy mondjam az igazat? Megfogadtam, hogy mindig őszinte leszek hozzá, tehát nem duzzogok, hanem megmutatom az érem fényesebb oldalát. Hiba.

Hallgasd meg (2:05 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Néha már utálatos szinten képes vagyok űzni a „találd meg mindenben a jót” elméletet. Tudod, mi a vicces? Hogy én ezt is pozitívumként látom, szemben a kívülállókkal, akiket ezzel idegesítek… 

Légy te is pozitív! Változtasd meg a gondolataidat, viselkedésedet, szokásaidat és az életed gyökeresen megváltozik. Merre? Jobbra. Jobb életed lesz. Íme 4 tipp, hogy mit tegyél:

 

  1. Engedd el a negatív gondolatokat. Rágódni, kérődzni valamin, sehová sem vezet. De, bocs, tévedtem: egy zsörtölődős, szomorú, sötét jövőbe vezet.
  2. Találd meg mindenben azt, ami jó. Mert mindenben van valami jó. Találd meg! Ha nincs jó benne, nézd meg, mit lehet belőle tanulni. Minden rosszból lehet valamit tanulni (s ez benne a jó).
  3. Légy kedves önmagaddal. Mindenkinek vannak hibái. Mindenkinek. Ismerd fel őket, igyekezz javítani rajtuk, fogadd el, amit nem tudsz megváltoztatni. Attól vagy tökéletes, hogy elfogadod magad olyannak, amilyen vagy.
  4. Gyakorold a hálát. Gyakran megharagszunk más emberekre. Ez van, sok a hülye. De ha a hála a mindennapjaink részét képezi, eltűnik a harag, hiszen nem lehetünk egyszerre hálásak és haragosak. Vagy-vagy.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version