Site icon C.S. Lazzar

A seggfejekről és arról, hogyan ne engedjük, hogy belekontárkodjanak az életünkbe

A seggfejekről és arról, hogyan ne engedjük, hogy belekontárkodjanak az életünkbe

Mindannyian találkoztunk már seggfejjel a mindennapjaink során. Mindenhol ott vannak. A forgalomban, a bevásárlóközpontban, az irodában, a közhivatalokban. 

Ki is a seggfej?

Ő az, aki a közúton kivág eléd, pedig mögötted senki nem jön. Satufékkel kell lassíts, aztán meg 3,2 km/h-val zötyköl előtted az egyirányú úton, ahol egyszerűen esély sincs rá, hogy megelőzd. 

Ő az, aki a bevásárlóközpontban mögötted áll a sorban és a kosarával folyamatosan biztat, hogy haladj már. Te meg mennél, csakhogy előtted is van egy címpéldány, aki épp most tanulja, hogyan kell a bankkártyával fizetni, amit természetesen a táskája nyolcvanadik cipzáros zsebébe rejtett el, s csak azután jut eszébe kotorászni, miután már nyugdíjas tempóban elpakolta a bevásárlást.  

Ő az a főnök, aki folyton csak kritizál, lekicsinylően beszél veled, saját szexista beszólásain a leghangosabban nevet, s ha te ezért ferde szemmel nézel rá, akkor te leszel aznap a fatökű.

Ő az a troll, aki a Facebook posztjaidhoz mindig elsőnek szól hozzá, például: „Ez a kép nagyon jó, kár, hogy a legjobb részt kitakarod…”

De ott van a sporteseményeken, a repülőn, éjjel az utcán… Mindenhol ott van!

Milyen hatással van ránk?

A seggfej soha nincs pozitív hatással másokra, sajnos a seggfejség ragályosabb, mint a legmocskabb vírus. Egy seggfejjel való találkozás után, legjobb esetben is, felpumpált vérnyomással és elkedvtelenedve folytatjuk a napunkat. 

Hogyan védekezzünk ellene?

Az első és legjobb módja, hogy ne legyen ránk hatással a seggfej az, ha egyszerűen elkerüljük őt. Egyszerűen… Csakhogy ez egyszerűen lehetetlen, mert amint fentebb említettem, mindenhol ott van.

Tehát a szabály az: ha nem tudod megváltoztatni az embert vagy az eseményt, változtasd meg azt, hogyan reagálsz rá. Mert afölött teljes hatalmunk van! És tudod, mi a legjobb módja annak, hogyan reagálj a seggfejre? Nevess! Ne nevesd ki őt, ne ítélkezz felette, csak egyszerűen nevess. Tudom, nehéz, meg egyáltalán nem vicces, de hidd el, megéri, mert a napod nem megy rá! Hogy jönnél ki inkább a bevásárlóból? Ketyegve vagy nevetve? Hogy érnél oda szívesebben az úticélodhoz? 200/150-es vérnyomással és hasonló tempóban vagy biztonságosan, nevetgélve? 

A lényeg, hogy ne engedjük, hogy a seggfejek meghatározzák az életünket és ne hagyjuk, hogy elrontsák a napunkat.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version