Site icon C.S. Lazzar

A sikeres házasság alapja: pozitív hozzáállás a pénzhez

A sikeres házasság alapja: pozitív hozzáállás a pénzhez

Érdekes módon sok házasságban a pénzt gyakran tabutémának tekintik. Nagy hiba. Az igazság az, hogy a pénzzel kapcsolatos gondolkodásmódunk óriási szerepet játszik a párkapcsolatunk sikerében. Más szóval: lehet, hogy azért vagy boldogtalan a házasságodban, mert a pároddal soha nem beszéltek a pénzügyekről!

Hallgasd meg (2.26 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Először is tisztázzuk: az, hogy a hálóból ordibálunk a fürdőben lévő párunkkal, hogy már megint mire tapsolt el milliókat, nem minősül a pénzről való beszélgetésnek. 

Ha egy házaspár nem nyitott és nem őszinte a pénzügyekkel kapcsolatban, az előbb-utóbb nézeteltérésekhez fog vezetni. Ezek a nézeteltérések gyorsan vitába, veszekedésbe fokozódhatnak, s végső soron olyan feszültséget és haragot okozhatnak a kapcsolatban, ami a kommunikáció és a bizalom összeomlásához vagy egészen a kapcsolat lezárásához vezethet.

A pénzzel kapcsolatban azt kell tudni minden párnak, amit egyébként minden embernek is tudnia kell: a pénz egy olyan eszköz, amellyel javíthatjuk az életszínvonalunkat, ha beszélünk róla, ha tervezünk, ha okosan bánunk vele. 

A címben szereplő pozitív hozzáállás gyakorlatilag nem azt jelenti, hogy szeressük a pénzt és szeressünk költekezni, hanem azt, hogy párként úgy tekintsünk a pénzre, mint például az üzemanyagra az autóban. Szükséges eleme a kapcsolat zökkenőmentes működésének, de nem csak ez számít. Segíthet bennünket, hogy megvalósítsunk közös célokat. Segíthet minket, hogy jobb életet éljünk. Vagy tönkreteheti az egész párkapcsolatot. 

A pénzről való nyílt és őszinte kommunikáció, a közös pénzügyi célok felállítása és a tervezés pont úgy elengedhetetlen az egészséges kapcsolat fenntartásához, mint a bizalom, a szeretet és a kölcsönös tisztelet. Ne hanyagoljuk el, mert az akár a kapcsolat végéhez is vezethet!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version