Site icon C.S. Lazzar

Kövesd a bevált receptet, hogy boldog életed legyen

Kövesd a bevált receptet, hogy boldog életed legyen

Szeretnél boldog lenni? Szeretnél sikeres lenni? Itt a recept!

Úgy tudjuk, hogy legtöbb ember szeretne boldog lenni. És úgy tudjuk, hogy a legtöbben mégsem azok. Igen, mert a gazdagság… Szeretném, de… Ez csak a kiváltságosoknak jár…  Kifogásokkal tele van a könyvespolc. Van, akinek az egészségével van gond, van, aki egyszerűen nem boldog és van, aki csak vágyakozik valami után, ami utóvégül boldogtalanná teszi őt. Miért? Nem tudjuk, hogyan kell boldog lenni? 

Többé-kevésbé tudjuk. A gond ott van, hogy aki tudja, az sem tartja be, aki meg nem tudja, attól mit várhatnánk el? Pedig egyszerű a dolog, s a recept sem szupertitkos. A tény a következő: bárki lehet boldog. Bárki.

Egyszerű, bögrés boldogság recept:

Hozzávalók:

1 bögre hála

1 bögre pozitív kapcsolat

1 bögre céltudatos tevékenység

½ bögre testmozgás

½ bögre figyelmes jelenlét

½ bögre jócselekedet

½ bögre jó szokás

1 evőkanál nevetés

1 teáskanál rugalmasság

1 teáskanál optimizmus

Elkészítés: 

  1. Melegítsük elő a szívünket néhány mély lélegzettel és állítsuk be magunkat a boldogság befogadására. 
  2. Elsőként adjuk hozzá a bögre hálát s miközben óvatosan töltjük, gondoljuk az életünkben lévő jó dolgokra.
  3. Aztán fogjuk meg a bögre pozitív kapcsolatot s lassan, de határozottan öleljük szorosan magunkhoz, míg a hála és kapcsolatok simára nem vegyülnek.
  4. Adjunk hozzá 1 bögre céltudatos tevékenységet, de figyeljünk arra, hogy az eddigi összetevőket ne bántsuk! Fokozatosan keverjük bele, mindig szem előtt tartva, hogy ne csomósodjon meg az egyvelegünk.
  5. Amikor azt látjuk, hogy stressz, feszültség alakul ki, itt az idő, hogy hozzáadjuk a ½ bögre testmozgást és meglátjuk, hogy milyen gyorsan javul a hangulat.
  6. Rögtön utána adjuk hozzá a ½ bögre figyelmes jelenlétet. Most egy kicsit megállhatunk, megpihenhetünk és élvezhetjük a pillanatot.
  7. Vegyük elő a ½ bögre jócselekedetet és szórjuk bele. Az sem baj, ha ½ bögre helyett egy egész fut bele – minél több, annál jobb -, ezt nem lehet elrontani.
  8. Most pedig turmixoljuk bele az egészséges szokásokat és hihetetlen élményben lesz részünk!
  9. Végül pedig ízlés szerint adjunk hozzá nevetést és rugalmasságot, illetve egy-két teáskanál optimizmust.

Előmelegített szívvel, 70-80 éven át süssük, míg a széleinél ráncosodni kezd, de meglátjuk, belül rendkívül finom, omlós, olvadós lesz.

Jó étvágyat: 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version