Site icon C.S. Lazzar

Hál’ istennek létezik a Netflix! – 8 tipp a háláról

Hál’ istennek létezik a Netflix! - 8 tipp a háláról

Huszonhét féle érzelem között csapongunk nap mint nap. Ha ehhez hozzáadjuk a környezetünkben élő emberek érzelmeit is – mert valljuk be, gyakran más emberek érzelmi viharaiban is állni kell a sarat -, akkor ez a huszonhét akár száz fölé is ugorhat. De tudtad, hogy van mindezen száz között egy – egyetlen egy! -, amelyik mindent felülmúl, ami egyesegyedül elég hozzá, hogy boldogabbak legyünk? Ez az érzelem nem más, mint a hála. 

Az életünk során számtalan dolog van, amiért hálásak lehetünk: az egészségünkért, a családunkért, a barátainkért, a munkánkért és persze azért, hogy van Netflix. Azonban a mindennapi rohanásban gyakran elfeledkezünk arról, hogy mennyi minden van, amiért hálásak lehetünk.

A hálás életmód azonban nemcsak azért jó, mert pozitívabbá teszi a gondolkodásunkat és segít a stresszkezelésben, hanem mert a kutatások szerint számos egészségügyi előnnyel is jár. Azok az emberek, akik rendszeresen gyakorolják a hálát, jobban alszanak, kevésbé valószínű, hogy depresszióba esnek, és általában egészségesebb életmódot folytatnak.

De hogyan vezessük be a hálát az életünkbe? Íme nyolc tipp, amelyek segítenek abban, hogy rendszeresen gyakoroljuk a hálát:

  1. Tartsunk hálás naplót, amelybe minden nap lejegyezzük, hogy mi az, amiért hálásak vagyunk.
  2. Köszönjük meg másoknak az apró dolgokat, amiket észrevettünk (pl. a munkatársunk segített minket egy projekttel, a barátunk elkészítette az ízletes vacsorát, stb.).
  3. Használjuk fel a hálát a nehéz időkben is, és próbáljunk meg pozitív dolgokra koncentrálni a nehéz helyzetekben is.
  4. Mondjunk köszönetet magunknak is, amikor valami jól sikerül, vagy amikor sikeresen kezeltünk egy nehéz helyzetet.
  5. Változtassunk a gondolkodásmódunkon: ne csak a negatív dolgokra koncentráljunk, hanem keressük azokat a pozitív dolgokat, amikért hálásak lehetünk.
  6. Tegyük hálásabbá az életünket: szánjunk időt és adományozzunk jótékony célokra, vagy segítsünk másoknak, akiknek szükségük van rá.
  7. Gyakoroljuk a hálát a családunkkal és barátainkkal is, és adjuk tudtukra, mennyire hálásak vagyunk értük.
  8. Ne felejtsük el kifejezni a hálánkat az élet minden területén: az egészségünkért, a munkánkért, a szeretteinkért és az apró dolgokért is, amiket gyakran elfelejtünk.

Remélem, hogy ezek a tippek segítenek abban, hogy rendszeresen gyakoroljuk a hálát az életünkben. Ha pedig még mindig nehéznek tűnik, akkor legalább legyünk hálásak azért, hogy van Netflix (aki kellett videókazettákat kölcsönözzön, tudja, miről beszélek).

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version