Site icon C.S. Lazzar

A megdöbbentő igazság a közösségi médiáról: mi van a tökéletes szelfik mögött?

A megdöbbentő igazság a közösségi médiáról: mi van a tökéletes szelfik mögött?

Tudod, mi a közös a dísznarancsban és a közösségi médiában? A dísznarancs kívülről szép, kívánatos, tökéletes, de a héja vastag és belül ehetetlen és a közösségi média… Nos, gyakorlatilag pont ugyanilyen.

A közösségi média által ábrázolt folyamatos tökéletesség, a lélegzetelállító nyaralások, a tökéletesen megkomponált ételek és a boldog pillanatok fényképei mind hozzájárulnak ahhoz, hogy úgy érezzük, a mi életünk egyszerűen pocsék. 

De ne felejtsük el, hogy a közösségi média csak egy szűk szelete az életnek, nem az egész valóság. Mint ahogy Tim Ferriss mondta: “A tökéletesség ellensége a jó.” Tehát ha folyton a tökéletességre törekszünk, akkor valójában megakadályozzuk magunkat a jó dolgok megtapasztalásában.

Az irigység helyett próbáljuk meg a jó öreg „levél a fán” módszert alkalmazni: képzeljük el magunkat a másik ember helyében, mielőtt bármilyen (elhamarkodott) döntést hoznánk. Ne feledjük, hogy mindenki küzd valamiért, mindenkinek megvannak a démonai, még ha a közösségi média profiljuk magáról a mennyei paradicsomról is szólna. 

Összességében a közösségi média csak egy illúzió. Ne engedjük, hogy ez befolyásolja a mi életünket, inkább fókuszáljunk a saját fejlődésünkre, legyünk hálásak azért, ami a mi életünkben megadatott nekünk, ahelyett, hogy olyasmi után sóvárognánk, ami egy hazugság. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version