Site icon C.S. Lazzar

Tippek és trükkök, hogy estére is jusson az energiádból

Tippek és trükkök, hogy estére is jusson az energiádból

Hiába ittunk meg már tizennyolc eszpresszót, estére mégis ki vagyunk purcanva? Itt van néhány tipp, ami biztosan segít.

Először is, vegyünk egy mély lélegzetet és hallgassuk meg, mit mond Wim Hof, a jégember: “A lélegzet az élet energiaforrása.” Tehát ha úgy érezzük, hogy merülünk le, csak álljunk fel, nyújtózzunk egyet s vegyünk néhány mély lélegzetet, hogy újra energikusak legyünk.

Másodszor, ne feledkezzünk meg a kis pihenőkről! James Clear, aki a szokások mesterének számít, azt tanácsolja, hogy bármi is az, amivel épp foglalkozunk, iktassunk be rövid szüneteket. Akár 5-10 perc is elég lehet, hogy újra feltöltődjünk és frissen folytassuk a munkát.

Harmadszor, mozogjunk, mint egy bengáli tigris! A mozgás segít felébreszteni a testünket és az elménket, ráadásul a stresszt is levezeti. Nem kell rögtön maratont futni – egy kis séta vagy jóga is csodákra képes!

Negyedszer, igyunk, mint egy teve! A hidratálás elengedhetetlen az energiaszintünk szempontjából, ráadásul a vízhiány számos problémát okozhat a fáradtságon kívül, például fejfájást.

Ötödször, együnk okosan! Válasszunk egészséges ételeket, mint a teljes kiőrlésű gabonák, zöldségek és fehérjék, mert ezek segítenek egyensúlyban tartani a vércukorszintet és így a nap folyamán energikusabbnak érezzük magunkat.

Végül pedig, ne felejtsük el, hogy a jó alvás a legjobb energiaforrás! Tehát ha azt szeretnénk, hogy több energiánk legyen este, próbáljunk meg éjszakánként 7-9 órát aludni.

Az emberi test is olyan, mint egy akkuval működő kütyü: ha a telefonon sok app van megnyitva, elszívják az energiáját, még azok is, amelyek a háttérben futnak. Be kell azokat zárni és máris minden jobban megy. Nekünk meg a pletykáló, duzzogó-panaszkodó emberek száját kell bezárni… 

Ha követjük ezeket a tanácsokat, garantáltan energikusabbak és produktívabbak leszünk az egész nap folyamán, s nem kell annyi koffeint magunkba töltenünk, ami egy egész focicsapatnak elég lenne.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version