Site icon C.S. Lazzar

A mágikus 5-ös: egy valódi életmódváltó kihívás

A mágikus 5-ös: egy valódi életmódváltó kihívás

Ahogy közeleg az év vége, sokan gondolkodnak azon, hogyan tehetnék szebbé, jobbá az életüket az új évben. Na de mi lenne, ha már most elkezdenéd? Itt egy kihívás, és ne aggódj, nem a szokásos „hagyj fel a csokival 30 napig” típusú újévi fogadalomról beszélünk. Ez itt egy igazi, életmódváltó kihívás, ami gyökeresen felrázza az életed. A neve: a mágikus 5-ös.

Mitől mágikus 5-ös? 

Mert öt hétig kell „kitartanod”, ez idő alatt pedig 5 dologra kell figyelned, s mindez valamilyen formában szintén az 5-ös számhoz köthető. Nézzük:

5 órai felkelés

Kelj fel hétköznap 5 órakor. Igen, jól olvastad. Míg mások még az álmok országában barangolnak, te már a valóságban jársz. Ez a csendes, békés időszak tökéletes a napod tervezésére vagy egy kis extra „énidőre”. Töltsd ki meditálással, olvasással, edzéssel, tanulással – mindezek busásan meghálálják önmagukat a személyes fejlődésedben.

5 korty

Igyál óránként 5 korty vizet. Ezzel nem csak hidratált maradsz, hanem biztos lehetsz benne, hogy nem kevered össze a vizespoharat az energiaitalokkal vagy más, kevésbé egészséges italokkal. Ha neked is nehezedre megy meginni a napi szükséges vízmennyiséget, itt egy okospalack, ami segít: HidrateSpark Pro. Kapható az Amazon-on és még sok más webshopban.

5 oldal

Olvass minden nap legalább 5 oldalt. Akár egy könyvet, akár egy online cikket, a lényeg, hogy valami „értelmes” legyen. Ezzel nemcsak a tudásodat gyarapítod, hanem a szellemi egészségedet is ápolod.

5 nap sport

Sportolj hetente 5 alkalommal. Nem kell maratont futnod, egy kis jóga vagy séta is számít. Az a lényeg, hogy mozogj és élvezd!

5 újdonság

Próbálj ki 5 új dolgot ebben a hónapban. Legyen ez egy új étel, egy új hobbi vagy akár egy új útvonal a munkahelyedre. A változatosság fűszerezi az életet.

Ez a kihívás nemcsak az akaraterődet teszi próbára, hanem a kitartásodat is. Azonban ha végigcsinálod, garantáltan észrevehető változásokat fogsz tapasztalni az életedben. És a legjobb rész? Boldogabb és sikeresebb leszel!

A kihívás követésére használd az alábbi nyomtatható naptárt: letöltés.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

  1. Honnan tudom biztosan, hogy változni fog az életem?

Már az első 1-2 hét után érezni fogod a különbséget! Több lesz az energiád, jobban alszol, egészségesebben étkezel. És ahogy telik az idő, ezek a pozitív hatások egyre nagyobbak lesznek.

  1. Mi van, ha az 5 órás ébresztő túl korai?

Ha az elején nehéznek bizonyul, kezdd fél órával korábban, mint eddig! Aztán lépésről lépésre haladj az 5 óra felé. De mindenképp próbáld meg legalább egyszer, mert megéri!

  1. Mit olvassak? Nincsenek ötleteim.

Olvashatsz szépirodalmat, szakmai vagy önfejlesztő könyveket, de akár híreket, cikkeket is a telefonodon. A lényeg az, hogy fejleszd magad és élvezd az olvasást!

  1. Hogyan maradjak motivált?

Használd a nyomtatható naptárt és pipáld ki, ahogy teljesíted a feladatokat! Esténként gondold át, miben fejlődtél aznap. Ez erőt ad a folytatáshoz.

  1. Mi legyen, ha nem sikerül 5 napot sportolnom?

Senki sem tökéletes! Nem baj, ha kimarad egy-egy nap, csak folytasd kitartóan. A legtöbb embernek az segít, ha kialakítja a szokást: nem kell minden nap maratont futni, elég, ha guggolsz tizet, ugrálsz kicsit, de légy „ott” minden alkalommal. 

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version