Site icon C.S. Lazzar

Mikor érezted magad utoljára igazán boldognak?

Az idő túl gyorsan telik. Szinte észre sem vesszük, egymást váltják a napok, hetek, hónapok s puff, megint eltelt egy év. Egy ismerősöm, nevezzük Csincsillának (hogy senki ne sértődjön meg), egy hűvös áprilisi napon azt mondta: “…és mindjárt itt van karácsony…”. Akkor jót nevettem rajta, s azóta is minden karácsonykor a párommal elkuncogjuk, “na látod, Csincsillának igaza volt…”.

Hallgasd meg (2:58 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Nézem az idős embereket, akik egész életüket a munkával töltötték el, ki azért, mert nem volt más választása, ki azért, hogy legyen amit továbbadjon a gyerekeinek. Legtöbbjük – amíg fiatal volt – a hobbiját csak halasztgatta, azon álmodozott, hogy

“majd amikor nyugdíjas leszek, körbeutazom a világot”.

És amikor nyugdíjas lett, már nincs hozzá kedve, vagy még most sincs rá pénze, vagy egyszerűen nem ismer idegen nyelveket és nem mer nekiindulni a nagyvilágnak. Egy dolog azonban mindig kerül, hogy miért ne tegyünk meg valamit: egy jó kifogás.

Az idő gyors múlása ellen semmit nem tehetünk, azonban jó, ha néha megállunk egy pillanatra, megpihenünk a mindennapos robotolásból és megpróbálunk kicsit élni. Miért? Mert egy életünk van (tudom, az előző életemben sem hittem a reinkarnációban 🙂 ) és abból érdemes a legjobbat kihozni. Mindenki megérdemli ezt, mint ahogy azt is, hogy boldog legyen. De hogy is lehetne az ember boldog, ha nem marad ideje élni?

Jön a sokak által oly nagyon áhított hétvége. Ez egy óriási lehetőség, ne szalaszd el! Ezúttal ne teljen úgy a hétvége, mint általában.

Szakadj ki a rutinból és tégy valamit, ami Téged tesz boldoggá!

Valamit, amire már régen vágysz, de valahogy soha nem jutott rá idő. Ne keress kifogást, csak egyszerűen tedd meg. Légy spontán és meglátod minden rendben lesz. Nem áll meg a világ attól, ha egy napig Te csak magadra gondolsz.

A boldogsághoz néha kell egy kis önzés is. Mert senki mást (na jó, tisztelet a kivételnek) nem fogja érdekelni a te boldogságod. Sajnos még a kivétel is bele-belefeledkezik, mert ők is ugyanúgy benne vannak az igavonó mókuskerékben.

Ne várj, mert az élet elszalad melletted!

Ne várd a pénteket, ne várd a nyarat, ne várj tovább! Igazán boldog csak akkor lehetsz, ha nem vársz, hanem kihozod a legjobbat a pillanatból, amelyben éppen vagy! Az igazán boldog emberek maguk döntik el, mi történjen az életükkel (s nem fordítva, amikor az élet dönti el, mi fog történni velük).

Csak rajtad áll! Mit fogsz tenni a hétvégén?

Exit mobile version