C.S. Lazzar

Beteg emberek, beteg társadalom, beteg világ

Az az érzésem, hogy amint fejlődik a társadalom, úgy lesz egyre több és többféle betegség. Természetesen ez igazolható a tudomány fejlődésével is. Szerintem azonban több van a dolog mögött. Lehet, hogy összeesküvés-elméletes vagyok? Lehet, hogy ez is egy betegség?

Hallgasd meg (5:36)
Olvasd el (6 perc)

Nem, nem vagyok összeesküvés-elméletes, nem vagyok beteg. A világot próbálom nyitott szemmel és nyitott elmével figyelni. Nézzük, mit láttam. Nézzük a számokat. A világ legnagyobb hozamú üzletágai:

5. építkezés
4. IT szolgáltatások
3. pénzügyi szolgáltatások
2. üzleti termékek és szolgáltatások
1. egészség

Hmm…. Érdekes, hogy „egészség”-ként van megnevezve, miközben mi van mögötte? Gyógyszeripar, különböző egészségügyi szolgáltatások, kórházak, rendelők, gyógyászati és orvosi segédeszközök, elvonóközpontok, satöbbi. Ha az emberiség egészséges lenne, vajon ezekből mennyi működne, és vajon akkor is ez lenne a világ legjövedelmezőbb iparága? Nagyon kétlem.

Vajon mi ennek az iparnak a célja? Egészséges embereket szeretne? Megelőzni mindenféle betegségeket? Azt hiszem, ha ez lenne a valódi cél, nagyon hamar csődöt mondana nagyon sok cég.

Az egészségipar nyersanyaga a beteg ember. 

– Hogyan lehetne ez az ipar még jövedelmezőbb? Ha még több ember lenne beteg.
– Hogyan lehetne még több beteg embert „termelni”? Beindul az ember fantáziája… laborban készült vírusok… butító és összezavaró kampányok a médiában… génmódosított és ultraprocesszált ételek és italok…

Mindent azonban nem lehet az egészségipar róvására írni, mi magunk is rendesen hozzájárulunk.

Helytelen táplálkozás

Bár sok az összezavaró információ (és az internet is tele van téves információkkal), az ember alapjában véve tudja, hogy mi egészséges és mi nem. A többség mégsem választja mindig azt, ami egészséges, sőt mint egy daráló, mindent (is) aprít, ami a keze közé kerül.

Mozgáshiány

Tudjuk, hogy a rendszeres napi mozgás, legalább a séta, hogy ne mondjam a sportot, elengedhetetlen az egészséges életmódhoz. Rohanunk, mindenhová autóval megyünk s mégsem marad időnk, hogy legkevesebb napi 20-30 percet aktív mozgással töltsünk.

Túlzott alkohol-, kávé- és üdítőfogyasztás

Nem jó. Tudjuk, hogy nem jó… de jól esik. S megint a megtévesztő információk: egy pohár bor naponta jót tesz a vérkeringésnek. Napi egy kávé jót tesz a… azt sem tudom minek, de jót tesz, tehát megiszom. És hogy biztos legyen, inkább kettőt iszok. 

Túl kevés víz fogyasztása

Tudjuk, hogy naponta több liter vizet kellene fogyasztanunk. Nem ismerek olyan embert, aki képes lenne napi 2-3 liter vizet meginni. Szerencsére most már felröppentek azok a hírek, miszerint nem is kell naponta ennyi sok vizet meginni. Sőt. Káros a sok vízfogyasztás. Na ugye, ennyi éven át én jól csináltam! De mi a tudományos alapja? Hm… az már nem érdekel. A tévében mondták, tehát igaz.

Stressz

Ettől nehezen tudjuk megkímélni magunkat. Azt mondta a doki, kerüljem a stresszt. Másnap nem mentem melóba. Azért épp így sem lehet. De van megoldás, csak foglalkozni kell vele.

Vitaminok pótlásának hiánya

A gyorsított eljárással érlelt gyümölcsök és zöldségek tizedét sem tartalmazzák azoknak a vitaminoknak és tápanyagoknak, mint normális esetben. Tehát szükséges napi szinten pótolni ezeket. Főleg a C-vitamint.

Gyógyszert gyógyszerre szedünk

Nézted meg már valaha egy gyógyszer tájékoztatóját? Főleg a mellékhatások részt. Ajánlom, hogy nézd meg. Kétszer meggondolod majd, hogy mit veszel be. Egyébként is, sok olyan betegség van, ami gyógyszer nélkül 14 nap, gyógyszerrel meg „csupán” két hét alatt gyógyul.

Az ember alapjában véve egészséges. 

Az emberi szervezet csodálatos. Pontosan tudja, mi a dolga, képes meggyógyítani saját magát és ellenállni mindenféle külső veszélyeknek. Nem betegszik meg, ha megkapja a szükséges tápanyagokat, vitaminokat. Ha nem, úgy jár, mint a szegény ember lova: mire megszokta volna az éhezést, elpusztult.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version