Site icon C.S. Lazzar

Rajtad és rajtam múlik, hogy milyen lesz az élet a Földön a jövő nemzedéke számára

Rajtad és rajtam múlik, hogy milyen lesz az élet a Földön a jövő nemzedéke számára

Rajtad és rajtam múlik, hogy milyen lesz az élet a Földön a jövő nemzedéke számára

Az élet szép. A világ egy jó hely. Az emberek kedvesek. Béke és szeretet uralkodik a földön. Tudom, hogy el fog jönni az a nap, amikor ezt kimondjuk és igazat fogunk állítani.

Hallgasd meg (3:13)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Én mindezeket már most kimondom, és minden nap teszek valamit azért, hogy úgy is legyen. Tudom, hogy még nem igaz, de a lelkem mélyén szentül meg vagyok győződve róla, hogy így lesz. Azért lesz így, mert az emberiség ebbe az irányba halad. Napról napra egyre többen azon igyekeznek, hogy valóra váljon az utópikus világ, a meséből valóság lesz: a jó győzedelmeskedni fog a rossz felett. 

Fel fogjuk ismerni, hogy az emberiségnek egyetlen jövője van: amikor egyként tekintünk az emberre, amikor hálásak vagyunk, hogy élünk, amikor nem az egyén a legfontosabb, hanem maga az Élet. 

Egyszer Gandhi azt mondta:  „A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.” 

Mi a probléma?

A világ nem olyan, amilyennek lennie kellene. Mindenki hisz benne, hogy a világ lehetne egy jobb hely, a változást azonban mástól várja. Csak akkor tesszük másként azt, amiről tudjuk, hogy nem helyes, amikor a tömeg, a többiek már másképp csinálják. De ahhoz valakinek el kell kezdeni, valaki másnak társulnia kell hozzá, és el kell induljon egy láncreakció, amiben valamikor, valahol aztán mi is ott vagyunk. 

Mi a megoldás?

Nincs rá szabály, hogy a láncreakció honnan kell induljon. A változást, amit látni szeretnél a világban, bármelyikünk előidézheti. Bárkiből lehet az a valaki, aki először tette azt, ami helyes. A jobb világ benned és bennem van. Minden apró dologban, amiről tudjuk, hogy nem helyes, mégsem változtatunk semmit. 

Attól, hogy valami tömegesen elfogadott, még nem biztos, hogy helyes.”

Meg vagyok győződve róla, hogy ha most elgondolkodnál, legalább tíz olyan dolog eszedbe jutna, amit helytelenül teszel, csak azért, mert mindenki úgy csinálja. És akkor mi van azokkal a dolgokkal, amikről nem is feltételezzük, hogy helytelenek? Éppen ezért annyira fontos, hogy legalább azt helyesen tegyük, amiről tudjuk, hogy nem jó így. 

Mi vagyunk a probléma és egyben a megoldás is

Az emberiség legnagyobb problémáira is valójában nagyon egyszerű a megoldás: az embereknek kell valamit másképp tenniük. Mi kell változtassunk, nekünk kell tudatosabbnak lennünk, és mi kell akarjuk azt, hogy a világ olyan legyen, amilyennek lennie kell.

Te mit tudnál ma másképp tenni, amit ha minden ember ugyanúgy tenne, a világ egy jobb hely lenne?

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version