Site icon C.S. Lazzar

Ha nem akarod, hogy rosszul bánjanak veled, erre figyelj oda!

Ha nem akarod, hogy rosszul bánjanak veled, erre figyelj oda!

Ha nem akarod, hogy rosszul bánjanak veled, erre figyelj oda!

Nem kell messze nézni, mindenki közvetlen környezetében van legkevesebb egy olyan ember, akivel nem úgy bánnak, ahogy ő szeretné. Fájni fog, amit mondani fogok: az esetek többségében az a hibás ezért, akivel rosszul bánnak.

Hallgasd meg (2:21 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Mielőtt bárki rám húzná a vizes lepedőt, hadd védjem meg máris magam: rossz bánásmód alatt elsősorban nem az agresszív, pofozkodó férjekre gondolok! De erről is megvan a véleményem, úgyhogy két szóban: ha hozzád ér, akár egyetlen ujjal is, menekülj! Akárhogy fogadkozik, ígérheti a csillagos eget, lehet a világ legjobb kifogása a tarsolyában, nincs az a helyzet, amikor joga lenne hozzá, hogy fizikailag bántalmazzon! Jobbat érdemelsz, lépj!

(Talán szentelek majd egy külön bejegyzést a fenti témának, mert már csak a gondolata is felzaklatott.) 

Ha nem úgy bánnak veled, ahogyan szeretnéd, nézz vissza kissé a múltadba. Honnan indult mindez? Biztos vagyok benne, hogy valahol, egyszer csak volt egy pillanat, amikor mindez elkezdődött. És ott hibáztál, amikor erre nem megfelelőképpen reagáltál. 

Vigyázz, hogy mit tolerálsz, mert arra tanítod az embereket, hogyan bánjanak veled.”

Megint az agresszív férj jut eszembe. Amikor elcsattan az első pofon, sok feleség azt gondolja, hogy egyedi eset volt. Elfogadja a kifogást vagy keres ő magának egyet, és továbblépnek az eseten. És ezzel a férj megtanulta: a feleséget fel szabad pofozni.

Semmivel sem különb az, mint amikor a főnök leordítja a fejedet, ahogy az sem, hogy beszólnak neked, esetleg szexuális töltetű megjegyzéseket tesznek rád. Ha nem reagálsz, nem utasítod el, nem rakod rendbe az emberek fejében, hogy te ezt nem tűröd el, újra elő fog fordulni. Vigyázz tehát, hogy mit tűrsz el!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version