Site icon C.S. Lazzar

Mi ad értelmet a te életednek?

Mi ad értelmet a te életednek?

Mi ad értelmet a te életednek?

Az élet nem csupán az idő múlását jelenti, hiszen az óra ketyeg, akár tetszik, akár nem. Megállítani nem lehet, és visszapörgetni sem. Annyit tehetsz, hogy a hátralévő időt a leghasznosabban töltöd el.

Hallgasd meg (3:08 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

De mennyi van hátra? Nem tudhatod. Élhetsz még több évtizedet, egy évet, vagy lehet, hogy csak egyetlen napot. Nem tudhatod, mikor lesz vége. De egy biztos: egyszer vége lesz. És aminek igencsak nagy a valószínűsége: hamarabb vége lesz, mint gondolnád, és sokkal hamarabb, mint szeretnéd. 

Töltsd hasznosan a hátralévő időd! Nem számít, hány éves vagy. Lényegtelen, hogy mit tettél vagy nem a múltadban. A most számít. Az a fontos, amit most teszel meg.

De mit tegyél? Hogyan döntöd el, mi hasznos, mi fontos?

Dolgoznod kell, hiszen pénzt kell keresned, mert ki kell fizetni a számlákat. Rendben. De ennyi? Huszonnégyből huszonnégyet dolgozol? Nem. Senki nem dolgozik ennyit. Ez csak egy kifogás. Csak azt nem értem, miért keresel kifogásokat? A te életedről van szó. Ha neked jó úgy, ahogy van, akkor azt mondd: „Nekem jó így! Elégedett vagyok az életemmel. Semmit nem szeretnék változtatni!” De amíg nem tudod ezt emelt fővel kimondani, nem vagy elégedett, nem szereted az életedet, úgy, ahogy van. Nem szereted a párkapcsolatodat vagy nem szereted a munkádat. Változtatni szeretnél, csak félsz. Kifogásokat keresel. Gyengének gondolod magad. 

De változtatnod kell. Az élet rövid, és ezt a fantasztikus ajándékot nem pazarolhatod el. Megérdemled, hogy boldog légy! Megérdemled, hogy a lehető legtöbbet kihozd az életedből!

Hogyan? Egyszerűbb, mint gondolnád, csak el kell engedned a társadalmi nyomást, miszerint a dolgok birtoklása tesz boldoggá. Ez egy hazugság. 

A tárgyak nem tesznek boldoggá. A birtoklás nem tesz boldoggá. Nem leszel attól boldog, hogy milliók vannak a bankszámládon, hogy nagy a házad és luxusautót vezetsz.” 

Csak jegyezd meg ezt: a boldogság nem kézzelfogható, és pontosan olyasmi váltja ki, ami szintén nem kézzelfogható. Az tesz boldoggá, ha elégedett vagy. Ha értékesnek érzed magad. Ha szeretsz és szeretnek. 

És akkor vagy igazán boldog, ha a fentiek mellett élményekben van részed. Minél több van ezekből és minél intenzívebbek, annál boldogabbnak érzed magad. Szintén nem kézzelfogható, ahogy az sem, amit ilyenkor érzel. Ezekből lesznek a mélyenszántó emlékek, amelyek bármeddig is élnél, veled utaznak, így az utad végén bátran kijelentheted: ÉLTEM!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version