Site icon C.S. Lazzar

A felhőtlen, nyugodt élet egyetlen titka

A felhőtlen, nyugodt élet egyetlen titka

A felhőtlen, nyugodt élet egyetlen titka

Tudtad, hogy a mindennapos frusztrációidra van egy megoldás, ami örökre megszabadít minden fejfájástól, mérgelődéstől, sőt, ha igazán jól csinálod, még talán a stressztől is?

Hallgasd meg (2:33 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Nem, nem a „lesz…m” tablettáról beszélek. Tudod, azt mondják, hogy a legjobb gyógyszer a megelőzés. Kíméld meg magad a felesleges dühtől, menj elébe a bosszúságoknak: ne legyenek elvárásaid! 

Borzasztó könnyű ezt kijelenteni, viszont betartani annál nehezebb, hiszen egyetlen napon egy embernek több száz elvárása is van. Apróságoktól kezdve, mint például: elvárom, hogy szóljon reggel az ébresztőóra, vagy hogy kapj parkolóhelyet a központban, egészen nagy dolgokig, mint például: remélhetőleg nem fog ma esni az eső. 

Láthatod, (szándékosan) hoztam fel olyan példákat, amelyek tökéletesen igazolják: nem lehet minden felett irányításod. Az ébresztőórád lemerülhet, a parkolóhelyek véletlenszerűen ürülnek, az eső pedig akkor esik, amikor felhős az ég. Ha ezek az elvárásaink nem valósulnak meg, mi mégis bosszúsak leszünk. Normális? Mérgelődni olyasmi felett, amit nem tudsz megváltoztatni? 

Ha gyakorolni kezded az elvárásoktól mentes életmódot, lassan olyasmire is ki fogod tudni terjeszteni, ami egyébként sokkal nehezebb, mint a fent említettek: más emberekre. Ugyanis számtalan elvárásunk más emberekkel kapcsolatos: miért beszél X olyan hangosan, Y lehetne kedvesebb, Z meg folyton piszkálja az orrát. Gyakran igenis természetes, hogy elvárjuk, hogy mások legyenek tekintettel ránk. De attól még nem lesz úgy. Mennyivel boldogabb lennél, ha nem lennének ilyen fajta elvárásaid? Megmondom én: sokkal. 

Természetesen nem törvényszerű, hogy mindenkinek így kellene élni. Van, akinek igenis fontosak a saját elvárásai és nagyobbat veszítene, ha lemondana róluk. Megértem és elfogadom, csak egyetlen kérésem van: ha már így döntesz, és nem teszel azért, hogy amit elvársz, az valóra váljon, ne panaszkodj, ha nem jön össze.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version