Site icon C.S. Lazzar

Hogyan legyél hálás? Itt a gyakorlati megoldás

Hogyan legyél hálás? Itt a gyakorlati megoldás

Hogyan legyél hálás? Itt a gyakorlati megoldás

Ha nem ismered el a kis nyereségeket, soha nem fogod tudni értékelni a nagyokat sem. Minden átfolyik majd az ujjaid között, mint a homok, miközben te már a jövő héttel, a következő feladattal, a következő rendbe hozandó dologgal foglalkozol.” – Mike Birbiglia

Hallgasd meg (1:48 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Sokszor írtam arról, hogy a hála napi szintű gyakorlása milyen óriási pozitív hatással lehet az életünkre. Viszont nem mindenkinek vannak reggeli rutinjai, amibe ezt beépíthetik, sőt szerintem sokan nem is tudják, hogy foghatnának ehhez hozzá. Ezért most egy gyakorlati megoldással jövök: Mike Birbigliától kértem kölcsön a technikát, ő úgy hívja: a „Csodálatos dolgok csupra”. 

Gyakorlatilag fogsz egy bögrét, amire ezt ráírod (nem az a lényeg, hogy mit írsz rá), és minden nap beledobsz egy papírfecnit, amire ráírsz valamit, amire büszke vagy, ami szerinted jól sikerült vagy amiért hálás vagy. Ha a nap végéig semmi nem jut eszedbe, lehet egyszerűen ennyi: „Ma sem haltam meg”. Ez már igazán jó kezdet, és ha másért nem, ezért bizonyára hálás lehetsz! 

A gyakorlat kiterjeszthető akár az egész családra is. És valahányszor nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan szeretnéd, csak vess egy pillantást a bögrére, s meglátod, ott lesz egy hang a fejedben, ami azt mondja: „Fel a fejjel! Nem is annyira rosszak a dolgok!”

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version