Site icon C.S. Lazzar

A sikert nem vagyonban mérik

A sikert nem vagyonban mérik

A sikert nem vagyonban mérik

A sikerhez kemény munka kell. Az emberek ezt úgy értik: ahhoz, hogy sok pénzed legyen, keményen kell dolgoznod. Nem, ez nem igaz.

Hallgasd meg (2:13 perc)
YouTube video player
Olvasd el (2 perc)

Először is a siker nem egyenlő a vagyonnal. És fordítva még inkább igaz: ha sok pénzed van, nem jelenti azt, hogy sikeres vagy. Nem igazán függ össze ez a kettő. És ez a kép nagyon zavaros tud lenni. Nem kell sokat és keményen dolgozzak, hogy sok pénzem legyen? Azt hiszem, a kérdés van rosszul megfogalmazva. A helyes kérdés az lenne: mit kell tennem ahhoz, hogy sikeres legyek? Vagy ha a pénz a fontos, akkor a kérdés így hangzik: mit kell tennem ahhoz, hogy sok pénzem legyen? És erre a két kérdésre két különböző válasz van. 

Ahhoz, hogy sikeres lehess, előbb el kell döntened, hogy mit jelent számodra a siker. És ez  már félig meg is válaszolja azt, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy ezt elérd. Ehhez általában társul a sok és kemény munka is.

Ahhoz, hogy sok pénzed legyen, azt kell megválaszolnod, hogy miért szeretnél sok pénzre szert tenni? Ha ennek bármi köze van ahhoz, hogy sikeres szeretnél lenni, nézd meg újra az első kérdést: mit jelent számodra a siker? Ha ez a sok pénzt jelenti, akkor a válasz ez: nem, nem kell feltétlenül sokat és keményen dolgoznod érte. A világban sok pénz van, csupán azt kell kitalálnod, hogyan kerülhet ebből egy rész hozzád. A sok pénz nem azokhoz folyik, akik sokat és keményen dolgoznak, hanem akik okosan teszik azt. Nem az idejüket cserélik be a pénzre, hanem a tudásukat. 

De ne feledd: a sok pénz nem jelenti azt, hogy sikeres vagy. Lehet, hogy egyesek annak látnak, de a saját mércéd az egyedüli, ami ebben az esetben számít!

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version