Site icon C.S. Lazzar

Keress pénzt a kanapédról! Legyen a hobbid a mellékállásod!

Keress pénzt a kanapédról! Legyen a hobbid a mellékállásod!

Keress pénzt a kanapédról! Legyen a hobbid a mellékállásod!

Ha több pénzt szeretnél keresni, nem kell feltétlenül dupla műszakot vállalnod.

Hallgasd meg (2:59 perc)
YouTube video player
Olvasd el (3 perc)

Számtalan olyan sikertörténetről olvastam, amikor 8-tól 5-ig dolgozó kismamák, gyerek és munkahely mellett, sikeres vállalkozást indítottak el – otthonról. Szuperhősként tekintettem rájuk, de rájöttem a titkukra, és megosztom veled is: valójában semmi igazán ördöngős nincs a dologban, csupán annyi, hogy a mellékállás egy hobbiból indul. 

Emlékszem egy kismamára, aki sapkákat, sálakat kötögetett szabadidejében, ma egy – főként saját termékeket gyártó – nemzetközi sikerű divatcég vezetője. 

Egy másik történet egy olyan anyukáról szólt, aki egyedül nevelte két gyermekét, és este, miután lefektette a fiait, éjszakába nyúlóan olvasott. Ez kapcsolta ki őt a mindennapi robotolásból. Képtelen volt letenni a könyveket, és egyedülállóként fellelkesülését (vagy esetenként csalódottságát) nem volt akivel megossza, ezért a közösségi médiához fordult. Az Instagramra posztolta – amolyan naplóként – az érzéseit, véleményét, akkor is, ha eleinte senki nem olvasta el. Később azonban „rákaptak” az emberek, hiszen az ajánlásai hitelesek voltak. A mellékállás meg csak úgy megszületett a semmiből, amikor megkereste egy kiadó, hogy fizetne neki azért, ha ajánlásokat írna az általuk kiadott könyvekről. 

Neked mi a hobbid? Az internet számtalan új lehetőséget kínál. Szeretsz dokumentumokat szerkeszteni, formázni? Lehetsz virtuális asszisztens. Szeretsz szövegeket fordítani? 24-ből 24-et tölthetnél fordításokkal. Fotogén vagy? Vállalj termékajánlásokat, bemutatókat – számos cég vagyonokat fizet a hiteles, otthoni(nak tűnő) termékismertető videókért (és még a terméket is megtarthatod). Feláll a szőr a hátadon, ha valaki ekezetek nelkull ir (raadasul hejtelenul)? :)) Vállalj helyesírás-javításokat a szabadidődben. 

Biztos vagyok benne, hogy bármi is legyen a hobbid, akár mellékállás is lehetne belőle. Sajnos ötlet több van, mint olyan ember, aki hajlandó is tenni. Ha szeretnéd, megtalálod a megoldást, ha nem, megtalálod a kifogást.

UI: ne dőlj be az interneten reklámozott „keress pénzt gyorsan, otthonról” hirdetéseknek. Egyszerűen hagyd figyelmen kívül őket, mert a zöme átverés.

Sikert és boldogságot:

Exit mobile version